Αφόρητη δυσοσμία και πολλά κουνούπια δίπλα στα σπίτια τους στο Καβούσι

Λασίθι
Αφόρητη δυσοσμία και πολλά κουνούπια δίπλα στα σπίτια τους στο Καβούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύματα δίπλα στα σπίτια τους έχουν κάτοικοι του χωριού της Ιεράπετρας

Την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών καταγγέλλουν δημότες της Ιεράπετρας, στη δυτική είσοδο του Καβουσίου, καθώς η αφόρητη δυσοσμία και τα κουνούπια, λόγω διαρροής αστικών λυμάτων, κάτω από το γεφυράκι που βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια τους, τους κάνει το βίο αβίωτο.

Ο 49χρονος κ. Γιάννης Φιοράκης, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις του προς όλους τους αρμόδιους, έχοντας φτάσει σε απόγνωση, αναγκάστηκε χθες Τρίτη το πρωί να καλέσει τα ΜΜΕ και τη Δημοτική Αστυνομία, για να διαπιστώσουν τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα σε σπίτια όπου μένουν ηλικιωμένοι άρρωστοι άνθρωποι.

«Έχω ενημερώσει τους πάντες για τη δυσοσμία και τα λύματα που αναβλύζουν κάτω από το γεφυράκι. Τώρα τελευταία έχουν εμφανιστεί και πάνω από τον κεντρικό δρόμο του Καβουσίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πλέον να μείνουμε στα σπίτια μας, ενώ αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα υγείας. Εγώ πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας, η μητέρα μου από Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, ο πατέρας μου από Πάρκινσον και ο γείτονας που μένει απέναντί μας από πάρα πολύ σοβαρή νόσο. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο κλεισμένοι στα σπίτια μας, επειδή οι αρμόδιοι δεν έρχονται να εκτελέσουν ένα απαραίτητο μικρό εργάκι, που να διευκολύνει εκείνους που για τεχνικούς ενδεχομένως λόγους δεν έχουν συνδέσει τις αποχετεύσεις τους στον αγωγό των ακαθάρτων, αλλά στον αγωγό των ομβρίων. Δημιουργούν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση για εμάς, επειδή δεν μπορούν να οδηγήσουν τα λύματά τους στον Βιολογικό Καθαρισμό», είπε στην αυτοψία που κάναμε στο Καβούσι ο 49χρονος κ. Γιάννης Φιοράκης.

Με το οξυγόνο στη μύτη βγήκε από το σπίτι της και η 76χρονη κ. Ιωάννα Φιοράκη, να μιλήσει για την κατάσταση που βιώνει κάτω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς της.

«Αυτό που βλέπετε, με τα λύματα να τρέχουν κάτω από το γεφυράκι, συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Πάσχω από Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και η καθημερινή εισπνοή αυτής της μυρωδιάς των βοθρολυμάτων χειροτερεύει την υγεία μου. Ας έρθουν να φτιάξουν ό,τι χρειάζεται, για να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της μόλυνσης, από την οποία απειλούμαστε», αναφέρει η κ. Ιωάννα Φιοράκη.

Ανήμποροι να διαχειριστούν τη δύσκολη αυτή κατάσταση και να μετακομίσουν σε άλλο χωριό, οι ηλικιωμένοι υπομένουν εδώ και πολλά χρόνια τη δυσοσμία και τα κουνούπια από τα αστικά λύματα.

«Δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την κατάσταση. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Μας πνίγει η δυσοσμία και μας τρώνε τα κουνούπια. Δεν μπορούμε να κάτσουμε στην αυλή μας ούτε πέντε λεπτά. Κινδυνεύει κι άλλο η κλονισμένη μας υγεία», μας είπε ο 85χρονος κ. Γιώργος Φιοράκης.

Ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων: «Γιατί μας αγνοούν»

Από την απέναντι γωνία, ο 82χρονος Γιάννης Σεκαδάκης, αντιμετωπίζοντας και εκείνος σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, ζητά να ασχοληθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι με το πρόβλημά τους.

«Τα λύματα τρέχουν κάτω από το γεφυράκι συνέχεια. Ξεκινούν όμως από πιο ψηλά και μπαίνουν επίσης μέσα στο κτήμα μου, το οποίο έχουν καταστρέψει. Εδώ στη γειτονιά είμαστε οι περισσότεροι ηλικιωμένοι και άρρωστοι άνθρωποι. Γιατί μας αγνοούν; Δε ζητάμε τίποτα παράλογο. Να μας απαλλάξουν από τα βοθρολύματα θέλουμε», μας είπε ο κ. Γιάννης Σεκαδάκης.

Ενώ κάνουμε την αυτοψία μας, έχοντας δεχτεί την τηλεφωνική καταγγελία του κ. Γιάννη Φιοράκη, στο Καβούσι φτάνει η Δημοτική Αστυνομία, συνοδευόμενη από αστυνομικό του Α.Τ. Ιεράπετρας.

Ο δημοτικός αστυνομικός διαπιστώνει ότι υπάρχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας στην είσοδο του Καβουσίου και καταγράφει την καταγγελία του κ. Γιάννη Φιοράκη, προκειμένου να την αποστείλει και επίσημα με έγγραφό του στην αρμόδια υπηρεσία αλλά και στην Εισαγγελία Λασιθίου, για τα περαιτέρω...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News