default-image

Σε προεκλογικές διεργασίες η «Δημιουργική Συνεργασία» του Δήμου Ιεράπετρας

Λασίθι
Σε προεκλογικές διεργασίες η «Δημιουργική Συνεργασία» του Δήμου Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες επιλογής του επικεφαλής και οι σχετικές διαβουλεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβρη.

 Ενώ συνεχίζονται οι προεκλογικές διεργασίες ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης της Δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, η δημοτική ομάδα της «Δημιουργικής Συνεργασίας» που έχει αναφορά σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, επέλεξε ομόφωνα τον κ. Μανόλη Ζερβάκη, να ηγηθεί της παράταξης.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση «βόμβα» του μέχρι χθες επικεφαλής της «Δημιουργικής Συνεργασίας» κ. Γιώργου Προϊστάκη και η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλου κ. Γιώργου Αντωνάκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών από την ίδια δημοτική παράταξη.

Η «Δημιουργική Συνεργασία», μετά την απόφαση του μέχρι χθες επικεφαλής της Γιώργου Προϊστάκη να παραιτηθεί και από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, σε ανακοίνωση της ανέφερε:

«Καταθέτουμε τη στενοχώρια μας για την απόφαση του κ. Γιώργου Προϊστάκη να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, σαν επικεφαλής της παράταξής μας, αλλά και για την πρόσφατη απόφασή παραίτησης του από το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας.

Ο κ. Γιώργος Προϊστάκης κατά την οκταετή παρουσία του στα δημοτικά πράγματα της Ιεράπετρας, υπήρξε διαλλακτικός, έντιμος και ακούραστος, συνεργάτης μας και επιπλέον ένας καταξιωμένος ηγέτης που ήταν πάντα δίπλα μας και μας καθοδηγούσε με διορατικότητα, επιστημονική γνώση και απόλυτη δημοκρατικότητα.

Απόδειξη για την παρουσία και την προσωπικότητα του κ. Γιώργου Προϊστάκη είναι τα θετικά σχόλια και οι απόψεις που εκφράστηκαν από πολλούς συντοπίτες μας, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του. Κάποιοι ζήτησαν και συγνώμη που δεν τον στήριξαν στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές.

Κατανοούμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις του. Αυτό που μας καθησυχάζει είναι ότι, δηλώνει «παρών» στα τοπικά μας πράγματα και είναι σίγουρο ότι πάντα θα είναι πρόθυμος να βοηθήσει και την παράταξή μας και το Δήμο.

Αποδεχόμενοι εκ των πραγμάτων τις εξελίξεις στη Δημοτική μας Παράταξη καλωσορίζουμε τον νέο Δημοτικό μας Σύμβουλο κ. Γιώργο Αντωνάκη, που γράψει ήδη τη δική του ιστορία με την πολύχρονη παρουσία του στα πολιτικά και δημοτικά μας πράγματα. Είναι ιδιαίτερα συμπαθής και αγαπητός, αλλά και καταξιωμένος μέσα από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Πιστεύουμε ότι θα αναπληρώσει επάξια το κενό που αφήνει ο κ. Γιώργος Προϊστάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην ομάδα της Δημοτικής μας Παράταξης. Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι με ομόφωνη πρόταση της Δημοτικής Ομάδας της Παράταξης μας και επικύρωση της Γενικής Συνέλευσης νέος επικεφαλής της Δημοτικής μας Ομάδας ορίζεται ο Μανόλης Ζερβάκης.

Ο Μανόλης Ζερβάκης, πρώτος μεταξύ ίσων, θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο της εκπροσώπησης της Παράταξής μας μέχρι τη λήξη της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου, τον Αύγουστο του 2019. Ο Μανόλης Ζερβάκης έχει την εμπειρία, τις γνώσεις και τον δυναμισμό για να ανταποκριθεί με απόλυτη επάρκεια στα νέα του καθήκοντα.

Τις επόμενες ημέρες ο νέος επικεφαλής μας με την υπάρχουσα Οργανωτική Επιτροπή θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των συνδημοτών μας που φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν την Παράταξή μας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019 και να προσδιορίσει τις σχετικές διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής.

Καταθέτουμε στην κρίση των συνδημοτών μας την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία που πιστεύουμε ότι, πέρα από τη δημοκρατική της προοπτική, αποτελεί και εγγύηση για την επιλογή ενός άξιου Υποψήφιου Δημάρχου και εν δυνάμει ενός ικανού αυριανού Δημάρχου της Ιεράπετρας.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει η Δημοτική μας Παράταξη είναι ότι πέρα από ένα ικανό υποψήφιο δήμαρχο έχει τη δυνατότητα να καταρτίσει ένα άριστο ψηφοδέλτιο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων και Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, που θα δημιουργήσουν μια πολυμελή, δυναμική και εργατική ομάδα ικανή να αγωνιστεί για τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιεράπετρα».

Άνοιξε ο δρόμος για τις υποψηφιότητες

Η «Δημιουργική Συνεργασία» θα δέχεται αυτοπροτάσεις (η ετεροπροτάσεις) από υποψηφίους που φιλοδοξούν να ηγηθούν της παράταξης στις επόμενες Δημοτικές εκλογές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη υποψηφιότητα που έχει κατατεθεί δημόσια ήδη, είναι εκείνη του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Μύρτου κ. Αλέκου Παντελάκη, ενώ ανεπίσημα συζητούνται και άλλα 10 τουλάχιστον ονόματα, παλιών και νέων αυτοδιοικητικών.

Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες επιλογής του επικεφαλής και οι σχετικές διαβουλεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβρη.

«Η παράταξη μας φιλοδοξεί να κερδίσει τις επόμενες δημοτικές εκλογές για να αντιμετωπίσει τις απώλειες που έχουμε δεχτεί σαν Δήμος και να αντισταθεί στα κακόβουλα σενάρια που κάποιοι μας ετοιμάζουν. Τα μεγαλύτερα θέματα που μας απασχολούν είναι  η κοινωνική συνοχή, η τοπική οικονομία, η λειψυδρία, η επανίδρυση σχολής ΤΕΙ, η διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αλλά και τα πολυσύνθετα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Στόχος και όραμα μας είναι η αειφόρος ανάπτυξη του τόπου μας με πυλώνες την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς προκαταλήψεις, φιλοδοξούμε να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου με μία σαφή προοδευτική κατεύθυνση. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες μας. Η Ιεράπετρα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον», μας είπε ο νέος επικεφαλής της «Δημιουργικής Συνεργασίας» κ. Μανόλης Ζερβάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News