Λασίθι

Ενίσχυση του τουρισμού & του πολιτισμού για Οροπέδιο Λασιθίου - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Συνταντήθηκαν σήμερα ο Οδυσσέας Ζώρας και ο Γιάννης Στεφανάκης

Ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός αλλά και ο πολιτισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δήμαρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα.

Δήμος και Πανεπιστήμιο μάλιστα συνεργάζονται προκειμένου να στηρίξουν όλους αυτού στους τομείς για τους οποίους συζήτησαν.

Στη συνάντηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρύτανης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεχής συνεργασία της Ακαδημαϊκής κοινότητας με την Αυτοδιοίκηση για την υποστήριξη και τεκμηρίωση των βασικών αναπτυξιακών πυλώνων ανάπτυξης που είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η παιδεία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστώντας τον Πρύτανη Οδυσσέα Ζώρα για την ουσιαστική συνεργασία που ενισχύει την εξωστρέφεια και δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημίου ανέφερε, ότι, το επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα ανακοινωθεί το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Μάλιστα ο κ. Στεφανάκης επεσήμανε, ότι, οι επαφές με τις διοικήσεις των διακεκριμένων Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού θα συνεχιστούν με στόχο την ωφέλεια της κοινωνίας, της ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας του Δήμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια