Σχεδόν 20.000 ευρώ έκαναν «φτερά» από τη Σπιναλόγκα - Ήξεραν τα κατατόπια

Λασίθι
Σχεδόν 20.000 ευρώ έκαναν «φτερά» από τη Σπιναλόγκα - Ήξεραν τα κατατόπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο κι όμως αληθινό... Άγνωστοι δράστες έκλεψαν τις εισπράξεις από το ταμείο στη νήσο Σπιναλόγκα, στο Λασίθι! Η κλοπή έγινε αντιληπτή χθες το πρωί, οπότε και διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει “φτερά” από τα ταμεία σχεδόν... 20.000 ευρώ.

Η Αστυνομία διεξάγει εντατικές έρευνες για την εξιχνίαση της κλοπής, ωστόσο το πρωτοφανές συμβάν εγείρει σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με τη φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου, που αποτελεί ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα μνημεία στην Κρήτη - και όχι μόνο.

Οι αρμόδιοι ανακάλυψαν ότι τα χρήματα απουσίαζαν από το ταμείο του αρχαιολογικού χώρου χθες το πρωί. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε σημειώθηκε η κλοπή. Οι Αρχές αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι - προφανώς - διέφυγαν μέσω θαλάσσης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι διωκτικές Αρχές προσπαθούν να βρουν στοιχεία για τυχόν ύποπτες κινήσεις κάθε είδους σκαφών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ελούντας, τα τελευταία 24ωρα.

Εκτός από την Αστυνομία, πάντως, στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνδράμει και το Λιμενικό. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές Αρχές αναζητούν τους θρασύτατους κλέφτες μεταξύ ατόμων που έχουν επισκεφτεί πάνω από μια φορά τη Σπιναλόγκα. «Εγώ νομίζω ότι, για να πάει κάποιος εκεί, έπρεπε να γνωρίζει τα κατατόπια. Ότι υπήρχαν λεφτά. Δεν πήγε στα τυχαία... Σίγουρα θα ήταν γνώστης», δήλωσε στη “Νέα Κρήτη” κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Ελούντας.

Έσπασαν την πόρτα του δωματίου με το χρηματοκιβώτιο

"Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: Στις 27 Αυγούστου 2018, έγινε αντιληπτή η διάρρηξη στην οχυρή νησίδα Σπιναλόγκα και αφαιρέθηκαν οι εισπράξεις των εισιτηρίων και του πωλητηρίου του ΤΑΠ. Το μνημείο δεν έχει υποστεί καμία βλάβη ή καταστροφή.

Συγκεκριμένα, κατά τις νυχτερινές ώρες από 26η προς 27η Αυγούστου και ενώ είχε πανσέληνο, άγνωστοι μετέβησαν στο νησί της Σπιναλόγκας και εισέβαλαν στο χώρο. Χωρίς να προκαλέσουν άλλες καταστροφές, έσπασαν την πόρτα του δωματίου όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν χρήματα. Επίσης, διέρρηξαν το παραπλήσιο δωμάτιο στο οποίο στεγάζεται το πωλητήριο του ΤΑΠ και αφαίρεσαν, επίσης, χρήματα. Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε ανέρχεται στις 19.000 ευρώ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προβαίνει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη".

Στο μεταξύ, εικάζεται ότι στα ταμεία βρίσκονταν οι εισπράξεις των επισκεπτών από το Σάββατο και την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που αφαίρεσαν οι επιτήδειοι από το ταμείο του αρχαιολογικού χώρου ανέρχεται περίπου στα 19.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο φύλακες που εργάζονται στη Σπιναλόγκα φεύγουν με τα τελευταία καραβάκια στις 6:30 το απόγευμα. Από εκείνη την ώρα μέχρι και το πρωί της επομένης, ο αρχαιολογικός χώρος φέρεται να παραμένει αφύλακτος.

Επισημαίνεται ότι η κλοπή των εισπράξεων από τη Σπιναλόγκα έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Ελούντας-Πλάκας, αλλά και εν γένει στο Λασίθι. Κι αυτό καθώς πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κλοπής που λαμβάνει χώρα στη Σπιναλόγκα. «Είναι κάτι μεμονωμένο. Δεν έχει γίνει άλλη φορά. Και μακάρι να μην ξαναγίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” κάτοικος της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το άλλοτε νησί των λεπρών αποτελεί τον δεύτερο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο στην Κρήτη μετά την Κνωσό. Όπως έχει επισημάνει κατά καιρούς ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, «τους μήνες αιχμής, κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο, το νησί επισκέπτονται σε ημερήσια βάση περίπου 4.000 άτομα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News