Οδύσσεια Ιεραπετρίτη αποδεικνύει γιατί «δεν βγήκαμε από τα μνημόνια»

Λασίθι
Οδύσσεια Ιεραπετρίτη αποδεικνύει γιατί «δεν βγήκαμε από τα μνημόνια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια έζησε ένας Ιεραπετρίτης που παραλίγο… να του βγει το μάτι κυριολεκτικά.

Μέχρι να βρει οφθαλμίατρο να τον εξυπηρετήσει έκανε το γύρο ολόκληρου του νομού Λασιθίου.

Ο λόγος για τον κ. Ιωάννη Ατσαλή από την Ιεράπετρα ο οποίος είχε ατύχημα στο μάτι. Στο μάτι του άτυχου Ιεραπετρίτη μπήκε ένα αγκάθι, τον γρατζούνισε και του έκανε πληγή.

Για κακή του τύχη το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 19 Αυγούστου, εν μέσω δηλαδή της θερινής ραστώνης και των αδειών, με αποτέλεσμα ο κ. Ατσαλής να περάσει μία μικρή… Οδύσσεια περιπλανώμενος σε όλο το νομό Λασιθίου μέχρι να βρει οφθαλμίατρο να τον εξυπηρετήσει.

«Όπου κι αν έψαξα στην Ιεράπετρα δε βρήκα οφθαλμίατρο και οι πρώτες βοήθειες δε μπορούσαν να μου κάνουν κάτι» δηλώνει στο neakriti.gr ο κ. Ιωάννης Ατσαλής. Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, του έπλυναν την πληγή, του έβαλαν κολλήριο και του έδεσαν το μάτι. Ωστόσο η συγκεκριμένη φροντίδα ανακούφισε μόνο λίγο τον πόνο, δεν ήταν αρκετή για να επουλώσει την πληγή.

Από την άλλη πλευρά, στη Σητεία του είπαν τηλεφωνικά ότι δεν έχουν οφθαλμίατρο και τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Στον Άγιο Νικόλαο πάλι τον ενημέρωσαν πως επίσης δεν έχουν οφθαλμίατρο και του πρότειναν να έρθει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, αφού πέρασε από… Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες περιπλανώμενος με πληγωμένο το ένα του μάτι σε όλο τον νομό Λασιθίου ένας… από μηχανής θεός του έδωσε έτοιμη τη λύση.

Ένας ασθενής στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου άκουσε την περιπέτεια που είχε ζήσει ο κ. Ατσαλής και τον ενημέρωσε ότι έχει έναν γνωστό ιδιώτη οφθαλμίατρο ο οποίος κατά τύχη απολαμβάνει τις διακοπές του στην περιοχή αυτή την περίοδο.

Του έδωσε λοιπόν τα στοιχεία του γιατρού και του πρότεινε να απευθυνθεί σε εκείνον, ο οποίος τελικά τον εξυπηρέτησε βγάζοντάς του το αγκάθι από το μάτι και κλείνοντας την πληγή.

Η φιλοτιμία του ιδιώτη οφθαλμίατρου λοιπόν – που βρισκόταν και σε διακοπές – κατάφερε να σώσει το μάτι του Ιεραπετρίτη, ο οποίος χωρίς καμιά ελπίδα να βρει οφθαλμίατρο στο Λασίθι θα ξεκινούσε για το ΠΑΓΝΗ.

Σήμερα επικοινώνησε με το neakriti.gr για να γνωστοποιήσει την περιπέτειά του λέγοντας χαρακτηριστικά με έναν τόνο απόγνωσης στη φωνή του «Ένας νομός με τόσους κατοίκους, με τόσους επισκέπτες το καλοκαίρι, να μην έχει έναν οφθαλμίατρο και να πέμπουν στο Πανεπιστημιακό; Έτσι βγαίνουμε από τα μνημόνια;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News