default-image

Μυστήριο αέριο σε κάδο «έστειλε» στο νοσοκομείο 2 εργαζόμενους

Λασίθι
Μυστήριο αέριο σε κάδο «έστειλε» στο νοσοκομείο 2 εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κάδο ανακύκλωσης στη Σητεία ξεφορτώθηκαν άγνωστοι επικίνδυνο αέριο που προκάλεσε έκρηξη.

Mεροκάματο τρόμου βίωσαν δύο εργαζόμενοι καθαριότητας οι οποίοι μπορεί όπως κάθε μέρα να προχώρησαν στην αποκομιδή απορριμμάτων από τους φαινομενικά «αθώους» κάδους ανακύκλωσης αλλά τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το περίεργο αέριο που εκλύθηκε το βράδυ της Δευτέρας από κάδο στην οδό Γεννηματά στη Σητεία, τους «έστειλε» στο νοσοκομείο ενώ το μόνο που πρόλαβαν να ακούσουν είναι έναν θόρυβο που παρέπεμπε σε έκρηξη.

Όπως σημείωσε με ανησυχία για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σητείας κ.Κοζυράκης μιλώντας στο neakriti.gr «η έκρηξη ήταν υπόκωφη και εκτονώθηκε αέριο αλλά οι εργαζόμενοι δεν πρόλαβαν να δουν πολλά αφού αυτό που την προκάλεσε ξεφορτώθηκε αμέσως στον κάδο. Όπως μας είπαν αισθάνθηκαν κάψιμο στο φάρυγγα και στη μύτη και πόνο στο στήθος. Ο ένας εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά πρέπει να  πήρε εξιτήριο και άλλος νοσηλευόταν ακόμα το πρωί. Δεν υπάρχει πνευμονολόγος στο νοσοκομείο και ο εργαζόμενος κρατήθηκε για να παρακολουθηθεί η εξέλιξη της υγείας του».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το παράδοξο δεν είναι μόνο ότι κάποιοι ξεφορτώθηκαν τόσο απλά χωρίς προφύλαξη το επικίνδυνο αέριο αλλά και ότι βρισκόταν σε κάδο ανακύκλωσης. Ο ίδιος προειδοποιεί τους δημότες να είναι πολύ προσεκτικοί με το τι αφήνουν να καταλήγει στους κάδους. Όπως εκτιμά δεν επρόκειτο για γκαζάκι αλλά ούτε υπήρξε σκοπιμότητα και μάλιστα θα απευθυνθεί για το θέμα που έθεσε σε κίνδυνο εργαζόμενους, στην αστυνομία.

"Καμία πλέον ανοχή"

Σε ανάρτηση του στο facebook ο κ.Κοζυράκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή δυο εργατών καθαριότητας του Δήμου Σητείας που συνόδευαν το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης του δήμου Σητείας. Δυστυχώς εκτός από εκείνους τους συμπολίτες μας που αδιαφορούν για την καθαρότητα του Δήμου, που αφήνουν όπου τους βολεύει τα απορρίμματα τους, που δημιουργούν μικρές χωματερές, που αφήνουν σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους αλλά και που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος για σωστή ανακύκλωση, έχουμε και εκείνους τους ασυνείδητους και επικινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία ακόμα και για την ζωή των εργαζομένων και των πολιτών.

Μέσα σε κάδο ανακύκλωσης τοποθέτησαν φιάλη με αγνώστου ταυτότητας αέριο επιμελώς καλυμμένη με ανακυκλώσιμα με αποτέλεσμα κατά την αποκομιδή να γίνει μικρή έκρηξη συνοδευόμενη από αέρια τα οποία εισέπνευσαν οι δυο εργαζόμενοι με συνέπεια να παρουσιάσουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Ο ένας νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο και ο άλλος με λιγότερα προβλήματα στο σπίτι του.

Το θέμα της απαράδεκτης και ύποπτα επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής. Είναι υπόθεση όλων μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Καμία πλέον δικαιολογία, καμία πλέον ανοχή».

(φωτογραφία αρχείου)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News