Συνεχίζονται οι ανασκαφές για δεύτερο Μινωικό τάφο στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Συνεχίζονται οι ανασκαφές για δεύτερο Μινωικό τάφο στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές έρευνες στην Ιεράπετρα για τον θολωτό Μινωικό τάφο, που ήρθε μόλις χτες στο «φως» στην Ιεράπετρα

Φωτογραφίες και βίντεο από τα Μινωικά ευρήματα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, ο Μορφωτικός Σύλλογος Κεντριού Ιεράπετρας, μέλη του οποίου παρακολουθούν από την αρχή την ανασκαφική έρευνα, στην τοποθεσία Ρουσσές  η οποία συνεχίζεται και σήμερα σε ένα άλλο σημείο όπου πιθανολογείται ότι υπάρχει και δεύτερος Μινωικός τάφος.

Την ανασκαφή συνεχίζουν οι  15 φοιτητές και οι φοιτήτριες των Σχολών Αρχαιολογίας και Συντήρησης αρχαιοτήτων, υπό την εποπτεία του καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννη Παπαδάτου, με ευθύνη της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ Χρύσας Σοφιανού και τη συνδρομή του Δήμου Ιεράπετρας.

Χθες ολοκληρώθηκε η ανασκαφή του πρώτου Μινωικού, θολωτού, λαξευτού τάφου του Κεντριού που χρονολογείται στην Υστερομινωική ΙΙΙ περίοδο (1500-1400πΧ).

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100005766722724%2Fvideos%2F863792390489644%2F&width=700&show_text=false&height=1250&appId

Το χρονικό

Στην περιοχή Ρουσσές Κεντριού Ιεράπετρας βρέθηκε τυχαία μέσα σε ελαιώνα από αγρότη ένας νέος αρχαιολογικός θησαυρός.

Ο αγρότης επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του από το λιόφυτό του και οι τροχοί του αυτοκινήτου του έπεσαν σε ένα κοίλωμα στη γη, το οποίο έδινε την εικόνα αρχαίου τάφου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News