Ήρθαν για διακοπές & κάηκε το τροχόσπιτό τους - Το μεγαλείο της κρητικής ψυχής

Λασίθι
Ήρθαν για διακοπές & κάηκε το τροχόσπιτό τους - Το μεγαλείο της κρητικής ψυχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είδηση στα ιταλικά ΜΜΕ η κρητική φιλοξενία στην Ψαρή Φοράδα.

Στις 23 Ιουλίου ένα ζευγάρι Ιταλών τουριστών που έκανε με τροχόσπιτο τις διακοπές του στην Κρήτη, ενώ έμπαινε από τη δυτική είσοδο της Ψαρής Φοράδας στον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό, το όχημα τους τυλίχτηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς χωρίς εκείνοι να προλάβουν να πάρουν οτιδήποτε από τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα χρήματα τους.

Έμειναν δηλαδή μόνο με τα μαγιό και τις παντόφλες τους σε έναν ξένο, αλλά φιλόξενο τόπο.

Οι κάτοικοι της Ψαρής Φοράδας έσπευσαν μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία να σβήσουν τη φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Φρόντισαν όμως να αγκαλιάσουν και να παρηγορήσουν τους δυο Ιταλούς επισκέπτες, τους προσέφεραν τροφή και νερό, τούς έδωσαν ρούχα και ένα δωμάτιο να μείνουν, ενώ φρόντισαν να συγκεντρώσουν -από εσωτερικό έρανο που έκαναν- 350 ευρώ τα οποία έδωσαν στους άτυχους τουρίστες, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν από το Ηράκλειο στον Πειραιά και από εκεί στην Ανκόνα.

Οι δυο ξένοι φτάνοντας στην πατρίδα τους, αισθάνθηκαν την ανάγκη και την υποχρέωση να μιλήσουν στον Ιταλικό Τύπο για το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων, για την Κρητική φιλοξενία και τη μικρή κοινωνία της Ψαρής Φοράδας (Σιδωνίας) που στάθηκε με τόση ανθρωπιά και αγάπη στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους και τους βοήθησε να ξεπεράσουν ανώδυνα στην περιπέτεια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News