Στα 89 του κατάφερε «κούρεμα» του χρέους του κατά 88%

Λασίθι
Στα 89 του κατάφερε «κούρεμα» του χρέους του κατά 88%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειώθηκαν οι απολαβές ενός 89χρονου συνταξιούχου του Δημοσίου ο οποίος είχε μία ληξιπρόθεσμη χρηματική οφειλή σε έξι τράπεζες, όμως διαπίστωσε πως πλέον δεν έχει τη δυνατότητα πλέον να αποπληρώσει τα δάνεια του.

Γι’ αυτό το λόγο, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προκειμένου να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Κατσέλη προκειμένου να ρυθμίσει το χρέος του… και τα κατάφερε!

Συγκεκριμένα, ο υπερήλικας είναι παντρεμένος και πατέρας τριών ενήλικων παιδιών. Το ποσό της σύνταξής του με το επικουρικό ταμείο είναι 1.360 ευρώ και νοικιάζει σπίτι μαζί με την επίσης συνταξιούχο γυναίκα του. Τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι δύο αγροτεμάχια και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. 

Το Ειρηνοδικείο Νεάπολης Λασιθίου δέχτηκε την αίτηση του 89χρονου και ρύθμισε τις καταβολές του σε μηνιαία δόση των 530 € επί τρία έτη. Το χρέος του «κουρεύτηκε» κατά 88%.

Αυτό σημαίνει πως σε χρέος 63.826,55 ευρώ θα πληρώσει μόνο 19.080 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η σύζυγός του, που ήταν χρυσοχόος, κατέθεσε επίσης αίτηση η οποία έγινε δεκτή από το ίδιο δικαστήριο «καθώς κρίθηκε ότι είχε την εμπορική ιδιότητα όταν έπαυσε τις πληρωμές προς τους πιστωτές της, πράγμα που ο ίδιος ο νόμος  προβλέπει την μη ένταξη.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News