Η προσφορά της Ιεράπετρας στους πυρόπληκτους της Αττικής

Λασίθι
Η προσφορά της Ιεράπετρας στους πυρόπληκτους της Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινητική ήταν η προσφορά εκ μέρους δημοτών και φορέων του Δήμου Ιεράπετρας στους πυρόπληκτους της Αττικής καθώς πλήθος κόσμου έσπευσε στο σημείο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για να συνεισφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, η ενορία Κάτω Χωριού,  η ενορία Παναγίας Ελεούσας, η Τοπική Κοινότητα Μύρτου, το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ο.Φ.Ι Κουρήτες, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Π.Α.Ο Ιεράπετρας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ιεράπετρας «Ελεήμων», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κάτω Χωριού, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ιεράπετρας, ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Χρόνιων Νοσημάτων του νομού Λασιθίου, η ΕΔΕΑΚ (Εθελοντές Διασώστες Έκτακτων Αναγκών Κρήτης) Σητείας όπως και πολλοί μεμονωμένοι συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου Ιεράπετρας, δείχνοντας σύσσωμοι την δέουσα συμπαράσταση, συνέβαλαν σημαντικά ώστε να συγκεντρωθούν συνολικά μία μεγάλη παλέτα με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και δύο παλέτες λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης.

Έπειτα από συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και υπό τον συντονισμό του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ιεράπετρας, την ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Ιεράπετρας, το ιατροφαρμακευτικό υλικό μεταφέρθηκε στην έδρα του ΚΕΕΛΠΝΟ και τα είδη πρώτης ανάγκης στις κεντρικές αποθήκες Logistic στην Περιφέρεια Αττικής, και τη μεταφορά πραγματοποίησε αμισθί το μεταφορικό γραφείο του κ. Σήλα Λουτσέτη, που πάντα στέκεται αρωγός σε όμοιες περιστάσεις.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

«Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλία Νταραρά, την Αντιδήμαρχο κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας κ. Νίκο Παπαδάκη και τον κάθε σύλλογο, φορέα και ιδιώτη  για τη συνεργασία και για την ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Οι δημότες της Ιεράπετρας όποτε το απαιτούν οι συνθήκες ενώνονται σύσσωμοι υπό τον κοινό σκοπό της στήριξης και της ανθρωπιστικής προσφοράς.

Εύχομαι κουράγιο και ψυχική δύναμη σε όλους τους πληγέντες των πυρκαγιών και απεύχομαι συμφορές πάσης φύσεως και μορφής για όλο τον κόσμο.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News