Φωλιές θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Φωλιές θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε όλες τις παραλίες του Δήμου Ιεράπετρας υπάρχουν φωλιές θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα και η Δημοτική Αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία με τη βοήθεια εθελοντών να τις προστατέψει καθώς πρόκειται για ένα θαλάσσιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση και ο αριθμός τους μειώνεται επικίνδυνα.

 Σήμερα έγινε η προστασία της πρώτης φωλιάς από το Δήμο Ιεράπετρας, στην οργανωμένη παραλία κάτω από το ξενοδοχείο Petra mare, ενώ  τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες φωλιές.

«Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τον Μιχάλη Παπαδάκη, αντιπρόεδρο της Δημοτικής  Κοινότητας Ιεράπετρας για την πρωτοβουλία προστασίας των φωλιών σε συνεννόηση με το σύλλογο προστασίας θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ και την εθελόντρια κ. Μαρίνα Θεοδωράκη που μας υπέδειξε τα ακριβή σημεία που βρίσκονται οι φωλιές μέσα στην πόλη.

Σας παρακαλούμε:

  • Μην πλησιάζετε τις φωλιές μην κάνετε θόρυβο μπροστά τους και μην τις σκιάζετε.
  • Μην οδηγείτε οχήματα στις παραλίες
  • Μην παραμένετε στην παραλία αργά το βράδυ
  • Μην αφήνετε τα σκυλιά σας ελεύθερα στην παραλία

Αν δείτε χελωνάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας σας παρακαλούμε δείτε προσεκτικά τις οδηγίες που υπάρχουν στις πινακίδες πάνω από κάθε φωλιά.

Σε περίπτωση που δείτε χελωνάκια ΔΕΝ τα αγγίζουμε ποτέ, ΔΕΝ τα μεταφέρουμε στην θάλασσα, δεν τα φωτογραφίζουμε με φλας, δεν στεκόμαστε εμπόδιο στο δρόμο τους προς τη θάλασσα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News