Θεσμός το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ» Ιεράπετρας

Λασίθι
Θεσμός το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ» Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει τις πύλες του στις 4 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 97 χωρών και 160 ντοκιμαντέρ. Φέτος, είναι αφιερωμένο στην ισότητα των δύο φύλων, στην εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, ώστε τόσο νομικά, όσο και ουσιαστικά να έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις, όπως είπε στον 98.4 και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελένη Βλάσση. Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

Όλες οι δραστηριότητες στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα είναι δωρεάν και προσβάσιμες σε ΑμεΑ, τόσο στις προβολές, όσο και στις περιφερειακές και παράλληλες εκδηλώσεις του, έτσι ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία μέσω των προβολών να έρθει σε επαφή με εικόνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και ανθρώπινης πραγματικότητας, που λειτουργούν ως εφαλτήρια στην ευαισθητοποίησή του, στην ενεργή συμμετοχή του, στην κριτική του στάση και στην πολιτιστική του παιδεία.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στην παραλιακή πλατεία της Ιεράπετρας το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ., και η τελετή λήξης την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ.

Ταυτόχρονες προβολές, εκτός από τις κεντρικές στο Τζαμί από 11 πρωινή έως 12 βραδινή, θα γίνουν και σε άλλες περιοχές όπως: Οροπέδιο Λασιθίου, Καβούσι, Παχιά Άμμος, Μύρτος, Μακρύ Γιαλός, και Άγιος Νικόλαος.

Μετά τις 9 Αυγούστου, το φεστιβάλ θα ταξιδέψει και στην υπόλοιπη Κρήτη, στην Αθήνα, καθώς και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στη συνέχεια θα ανοίξει πανιά για άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Όπως παράλληλα επισημαίνει η κα Βλάσση, «το φεστιβάλ, μέσω των επιμορφωτικών ενημερωτικών σεμιναρίων του, των καλλιτεχνικών δράσεων φορέων και καλλιτεχνών, των δραστηριοτήτων αναψυχής, συνεργασιών και συνδιοργανώσεων, έθεσε ως στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος των θεατών του και τη δημιουργία ερευνητικής κουλτούρας στις νεότερες γενιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News