Λασίθι

Ανασυγκρότηση στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας μετά την παραίτηση

Στη δεύτερη χρονιά της τριετούς θητείας του βρίσκεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και μετρά ήδη τρείς παραιτήσεις που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την πορεία και το μέλλον του τοπικού αγροσυνδικαλιστικού κινήματος.

Οι διαφωνίες στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου, προκάλεσαν από την αρχή πολλές τριβές που είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του τότε αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρη Μαρκάκη.

Στις αρχές του 2018 τα μέλη της Διοίκησης του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που είχαν προκαλέσει τότε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι απεργίες που κρατούσαν τα καράβια δεμένα στα λιμάνια με τα κηπευτικά να σαπίζουν στις αποθήκες, καθώς και να αποκρούσουν τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης που συρρικνώνει το αγροτικό εισόδημα την ώρα που η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, αφήνοντας όλο τον κάμπο της Ιεράπετρας χωρίς αρδευτικό νερό, δεδομένου ότι δεν ξεκινούν τα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος Μπραμιανών και η νέα προσαγωγός διώρυγα του Μύρτου.

«Επειδή στις προσκλήσεις που κάναμε στους συναδέλφους αγρότες για να κάνουμε γενικές συνελεύσεις και να συζητήσουμε όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα, οι αγρότες δεν συμμετείχαν, αναγκάστηκα τον περασμένο Μάρτιο να δηλώσω και τη δική μου παραίτηση από τη διοίκηση του Συλλόγου. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν σε μια γενική συνέλευση μαζευτήκαμε 12 άτομα μαζί με το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο», εξηγεί ο Νίκος Ακαμωτάκης που παραιτήθηκε κι εκείνος το Μάρτιο του 2018.

Τους τελευταίους μήνες, όπως παρατηρήθηκε από πολλούς, υπήρχε μια απραξία και μια διακριτή αδιαφορία σε διάφορα σοβαρά επίκαιρα αγροτικά προβλήματα, από τα οποία πάντα ο απελθών πρόεδρος Μανόλης Μιχαλάκης απουσίαζε και ο Αγροτικός Σύλλογος δεν είχε φωνή.

Χτες με επιστολή από τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας έγινε γνωστό ότι ο Μανόλης Μιχαλάκης παραιτήθηκε επικαλούμενους προσωπικούς λόγους και λόγους υγείας, ενώ δεν απαντά στα τηλέφωνα του για να εξηγήσει τι τον ώθησε στην παραίτηση  του.

Από την Κατερίνα Τσικαλουδάκη, τη μοναδική γυναίκα αγρότισσα που συμμετείχε με συνέπεια από την πρώτη μέρα της εκλογής της στο Δ.Σ. Αγροτικού Συλλόγου, έχοντας το πόστο της γραμματέως γνωστοποιήθηκε ότι πάρθηκε η απόφαση να γίνει αναδιοργάνωση της διοίκησης.  

«Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου Μανόλη Μιχαλάκη, συνεδρίασε και ανασυγκροτήθηκε ως εξής:

  1. Πρόεδρος: Αικατερίνη Τσικαλουδάκη του Εμμανουήλ
  2. Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Μεταξάκης του Γεωργίου
  3. Γραμματέας: Νικόλαος Χαραλαμπάκης του Ιωάννου
  4. Ταμίας: Εμμανουήλ Χριστάκης του Κωνσταντίου
  5. Μέλος: Εμμανουήλ Μιχαλάκης του Στυλιανού
  6. Μέλος: Ιωάννης Μιχελαράκης του Ανδρέα
  7. Μέλος: Γιώργος Νταγιάκος του Πέτρου

Στις επόμενες συνεδριάσεις μας θα ξαναβάλουμε στο τραπέζι τα πλάνα και τα σχέδια της διοίκησης  μας, και θα προγραμματίσουμε τις δράσεις μας, με την ελπίδα ότι θα εκπροσωπήσουμε σωστά τον αγροτικό κόσμο  του Δήμου Ιεράπετρας, από τον οποίο ζητούμε μόνο ένα πράγμα . Συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις και στα καλέσματα του Αγροτικού Συλλόγου, όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις», είπε μεταξύ άλλων η νέα πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Κατερίνα Τσικαλουδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια