Λαμπάδιασε τροχόσπιτο στην Ψαρή Φοράδα

Λασίθι
Λαμπάδιασε τροχόσπιτο στην Ψαρή Φοράδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις φλόγες τυλίχτηκε τροχόσπιτο εν κινήσει - Άγιο είχαν οι επιβαίνοντες

Πριν από λίγο ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με ιταλικές πινακίδες και επιβαίνοντες ένα ζευγάρι Ιταλών τουριστών ενώ κινούνταν με κατεύθυνση από την Άρβη προς Ψαρή Φοράδα, τυλίχτηκε στις φλόγες, χωρίς αρχικά οι επιβαίνοντες να αντιληφθούν τι τους είχε συμβεί.

Ένας μοτοσυκλετιστής που ακολουθούσε, είδε ότι η καμπίνα του τροχόσπιτου καιγόταν, τους προσπέρασε, τους έκανε σήμα να σταματήσουν και τους είπε ότι… έχουν πάρει φωτιά.

Οι δύο επιβαίνοντες αμέσως κατέβηκαν από το όχημα, πριν προλάβουν να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με ότι μέσο υπήρχε εκείνη τη στιγμή εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο.

Στο μεταξύ οι περίοικοί κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έφτασε λίγο αργότερα, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη προκληθεί.

Το αυτοκίνητο - τροχόσπιτο, κάηκε ολοσχερώς και το μόνο που κατάφεραν να σώσουν το ζευγάρι των δύο Ιταλών τουριστών, ήταν ένα μηχανάκι, το οποίο είχαν στην πίσω πλευρά του τροχόσπιτου.

Επειδή το περιστατικό συνέβη στα πρώτα σπίτια της Ψαρής Φοράδας, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της φωτιάς σε παρακείμενες οικίες και αγροκτήματα. Ωστόσο οι κάτοικοι του χωριού πρόλαβαν τα χειρότερα και η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις, έκαψε μονάχα το αυτοκίνητο – τροχόσπιτο.

Η Π.Υ. ερευνά τα αίτια της ανάφλεξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News