Παραίτηση «Βόμβα» του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Ιεράπετρας

Λασίθι
Παραίτηση «Βόμβα» του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Γιώργος Προϊστάκης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, απέστειλε  στο Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη,  την επιστολή της  παραίτησης του (για λόγους αρχής) από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, με τη δημοτική παράταξη «Δημιουργική Συνεργασία».

Στην επιστολή του ο Γιώργος Προϊστάκης αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε και αγαπητοί συνάδελφοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας κάνει γνωστές τις προθέσεις μου σε σχέση με τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και επειδή δεν θέλω να είμαι ανακόλουθος, σε ότι προσπαθούσα να αναδείξω αυτά τα 8 χρόνια τις ενασχόλησής μου με τα αυτοδιοικητικά, θα ήθελα να  κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ιεράπετρας.

Λόγοι αρχής λοιπόν, μου επιβάλλουν στη προεκλογική περίοδο που είναι μπροστά μας, να μην δημιουργήσω πρόβλημα, στις διαδικασίες της παράταξής μου (στις οποίες και θα συμμετέχω αλλά με απόψεις και ενέργειες που δε θα έχουν τη βαρύτητα του "επικεφαλής"),καθώς και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ όλους που με "ανεχτήκατε" (όσες φορές ξέφυγα) αλλά αυτός ήμουν, είμαι και θα μείνω!

Καλή συνέχεια, δύναμη και υπομονή σε όλους σας... και  πάνω απ’ όλα το κοινόν όφελος !», καταλήγει ο Γιώργος Προϊστάκης.

Ο Γιώργος Αντωνάκης

Εάν ο δήμαρχος Ιεράπετρας κάνει δεκτή την παραίτηση του  από το Δημοτικό Συμβούλιο, εκείνος που θα τον αντικαταστήσει είναι ο Γιώργος Αντωνάκης υπάλληλος της ΔΕΗ  που είναι πρώτος στους επιλαχόντες της παράταξης του.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Δημιουργική Συνεργασία» ως εκ τούτου, θα εκπροσωπείται από τους Γιώργο Κουγιουμουτζάκη, Μανόλη Ζερβάκη, Γιώργο Λιανάκη και Γιώργο Αντωνάκη, οι οποίοι θα εκλέξουν μεταξύ τους τον επικεφαλής.

Ο Γιώργος Προϊστάκης ως  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είχε ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση στη δημοτική πλειοψηφία, προσφέροντας πολλές φορές τις γνώσεις του ως τεχνοκράτης και είχε δηλώσει πολλές φορές τη διάθεση του να συνεργαστεί με την παράταξη του δημάρχου Ιεράπετρας  για το κοινό συμφέρον των πολιτών και του Δήμου ολόκληρου.

Πολλές φορές είχε εκφράσει το παράπονο του για συμπεριφορές που τον πίκραναν, για ανθρώπους που δεν έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό σε έναν άνθρωπο που άφηνε το γραφείο του και την οικογένεια του, προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο του, και όταν πριν από λίγο καιρό ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» δήλωσε δημόσια ότι δεν επιθυμεί να  συνεχίσει να είναι επικεφαλής στη «Δημιουργική Συνεργασία» στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, ανοίγοντας τις διαδικασίες  της διαδοχής του, αλλά μένοντας στη θέση του μέχρι  το τέλος της δημοτικής θητείας.

 Τον τελευταίο καιρό  στο ήδη βαρύ κλίμα που υπήρχε στο Δημοτικό Συμβούλιο προστέθηκαν και άλλα περιστατικά που βάρυναν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ το ποτήρι ξεχείλισε την περασμένη εβδομάδα από συμπεριφορές συνεργατών του, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Παρ’ όλα  αυτά,   η συντονιστική επιτροπή της παράταξης του Γιώργου Προϊστάκη από την οποία παραιτήθηκε ο Αλέκος Παντελάκης που δήλωσε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του επικεφαλής, συνεχίζει να κάνει επαφές διεύρυνσης, με ισχυρές προσωπικότητες, που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν από όλες τις θέσεις ευθύνης  στην επόμενη δημοτική θητεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News