Μία «Λευκή Νύχτα» για την «Κιβωτό»

Λασίθι
Μία «Λευκή Νύχτα» για την «Κιβωτό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τρίτη,24 Ιουλ 2018, 21:00
Ιεράπετρα

Δεκαπέντε παιδιά από τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας της μητέρας και των παραμελημένων παιδιών «Κιβωτός του Κόσμου» θα φιλοξενηθούν στην Ιεράπετρα στο πλαίσιο της «Λευκής Νύκτας» που διοργανώνουν, η Ιερά Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας και ο Εμπορικός Σύλλογος, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας την προσεχή Τρίτη 24 Ιουλίου.

Τα 15 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» θα φιλοξενηθούν στους δημοτικούς ξενώνες στη θέση «Αχλιά» Ιεράπετρας πάνω από την απάνεμη αμμώδη παραλία «Γαλήνη», από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του θεσμού αυτής της σημαντικής εκδήλωσης της «Λευκής Νύχτας» που έχει ενταχθεί στα «Κύρβεια» 2018 , θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στην πόλη της Ιεράπετρας έως αργά τα μεσάνυχτα, ενώ θα πραγματοποιηθούν σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με στόχο την ψυχαγωγία των παιδιών και των καταναλωτών.

«Στην πλατεία Ηρώων θα μας διασκεδάσει ο τραγουδιστής Γιάννης Σαββιδάκης με τους μουσικούς του ενώ για τα παιδιά θα έχουμε έναν ταχυδαχτυλουργό που θα μας κάνει τα μαγικά του κόλπα και πάρα πολλές πρωτότυπες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Ο Εμπορικός Σύλλογος θα κερνά δροσερά ποτά και φρουτοσαλάτες τον κόσμο που θα κατέβει στα μαγαζιά, ενώ όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία με τη συμμετοχή μας και τη συνεισφορά μας, να γεμίσουμε τους κουμπαράδες που έχουμε τοποθετήσει στα εμπορικά καταστήματα για να ενισχύσουμε το σπουδαίο έργο του π. Αντώνιου και της «Κιβωτού του Κόσμου» στην προσπάθεια της οποίας θέλουμε να γίνουμε συμπαραστάτες.

Όποιος θέλει εκτός από τους κουμπαράδες μας, να καταθέσει μεγαλύτερα ποσά για λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου» μπορεί να το κάνει μέσω του λογαριασμού που διατηρεί ο Εμπορικός Σύλλογος στην Παγκρήτια Τράπεζα αναφέροντας το σκοπό της κατάθεσης του. Ο λογαριασμός μας είναι GR7908700220000000011145905.

Όσα χρήματα συγκεντρώσουμε θα τα διαθέσουμε στην «Κιβωτό του Κόσμου» ενισχύοντας το έργο του π Αντώνιου Παπανικολάου», μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Τι είναι η «Κιβωτός του κόσμου»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι εθελοντικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο(τότε) ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μεγάλη οικογένεια. Μέλη αυτής της οικογένειας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες, οι εθελοντές, οι συμπαραστάτες. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, φροντίδας και στοργής που μεγαλουργεί στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου και στη Χίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News