Κύλησε στο γκρεμό - Δραματική διάσωση σε φαράγγι

Λασίθι
Κύλησε στο γκρεμό - Δραματική διάσωση σε φαράγγι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώα και ασφαλής μετά από περιπετειώδη επιχείρηση της ΕΜΑΚ και ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, ανασύρθηκε από φαράγγι μια 72χρονη γυναίκα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο φαράγγι του Μέσωνα στο Καβούσι περίπου στις 3 το μεσημέρι, το οποίο επιχείρησε να διασχίσει η 72χρονη, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε την ισορροπία της και κύλησε ευτυχώς με ομαλό τρόπο στο βάθος του γκρεμού.

Παρότι σύρθηκε στο έδαφος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και διατηρούσε επικοινωνία με το περιβάλλον μέχρι να φτάσουν στο σημείο διασώστες.

Μετά από προσπάθεια, περίπου μιας ώρας, άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ που έφτασαν από το Ηράκλειο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιεράπετρας κατέβηκαν στο γκρεμό βάθους 30 μέτρων και αφού βεβαιώθηκαν για την καλή κατάσταση της 72χρονης, ξεκίνησαν μαζί την ανάβαση μέχρι το σημείο όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η 72χρονη διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με ελαφρά τραύματα στη μύτη.

Από την επιχείρηση διάσωσης της 72χρονης βοηθήθηκαν επίσης να ολοκληρώσουν τη διαδρομή και άλλα τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας περιπατητών που απολάμβαναν τις ομορφιές του άγριου τοπίου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος δύο άνδρες της Π.Υ. Ιεράπετρας, δύο άνδρες της Π.Υ. Αγίου Νικολάου, 6 άνδρες της 3ης Ε.Μ.Α.Κ, η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης (Αγιος Νικόλαος), Σαμαρειτες  του Π.Τ. Ερυθρού Σταύρου Ιεράπετρας, η ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News