Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Η λειψυδρία αντιμετωπίζεται με έργα»

Λασίθι
Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Η λειψυδρία αντιμετωπίζεται με έργα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Διεύθυνσης Υδάτων κ. Μαρίνο Κριτσωτάκη και τον γεωλόγο κ. Γιώργο Ανετάκη συνόδευσε την Πέμπτη το πρωί ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στις τοπικές κοινότητες της Ανατολής, του Αγίου Ιωάννου και του Καβουσίου.

Σκοπός των προγραμματισμένων αυτών επισκέψεων ήταν ο έλεγχος των υφιστάμενων γεωτρήσεων και η επί τόπου διερεύνηση των δυνατοτήτων των συγκεκριμένων περιοχών για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης:

«Η λειψυδρία αντιμετωπίζεται με έργα και όχι με άγονους διαλόγους και κινδυνολογία.

Είναι διαπιστωμένο ότι ο Δήμος Ιεράπετρας διανύει τη χειρότερη περίοδο λειψυδρίας των τελευταίων 40 ετών.

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία και ξεκινήσαμε να κινούμε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων που θα ανακουφίσουν τους καλλιεργητές των περιοχών της Ανατολής, του Αγίου Ιωάννου και του Καβουσίου των οποίων οι καλλιέργειες αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο λόγω της λειψυδρίας.

Ευχαριστώ τους κυρίους Κριτσωτάκη και Ανετάκη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία και τις προτάσεις τους και να υποδείξουν τα κατάλληλα σημεία για νέες γεωτρήσεις.

Επιπλέον, ευχαριστώ για την παρουσία και για τη βοήθεια τους το μέλος του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Καβουσίου κ. Ιωάννη Χαλκιαδάκη, τον υδρονομέα της τοπικής κοινότητας Ανατολής κ. Καλύβα και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίου Ιωάννου κ. Μαρία Σακκαδάκη.

Τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στον Δήμο Ιεράπετρας ένας προτεινόμενος σχεδιασμός ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα τις ερευνητικές εργασίες που απαιτούνται για την ανόρυξη των γεωτρήσεων και να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τις νέες γεωτρήσεις στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News