Τους μένει το σουβλατζίδικο, τους μένει και το… σπίτι

Λασίθι
Τους μένει το σουβλατζίδικο, τους μένει και το… σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σπίτι της κατάφερε να «διασώσει» μία οικογένεια με τρία παιδιά, που είχε χρέη πάνω από 60.000 ευρώ.

Η οικογένεια από την Ιεράπετρα κατέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταφέρνοντας, τελικά, όχι μόνο να «σώσει» το σπίτι της, το οποίο είχε σε υποθήκη, αλλά και να ρυθμίσει το χρέος της.

Πρόκειται για μία οικογένεια με τρία παιδιά, δύο ενήλικα και ένα ανήλικο. Στο παρελθόν, ο σύζυγος της οικογένειας εργαζόταν σε χωματουργικές εργασίες και σήμερα είναι ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ η σύζυγος είναι μικροέμπορος, καθώς διατηρεί καφέ - οβελιστήριο.

Τα εισοδήματα που διαθέτει η οικογένεια ανέρχονται σε 900 ευρώ, ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι ένα χωράφι με ελιές 4.608,54 τ.μ., το 33% μίας γεωργικής αποθήκης 60 τ.μ., ένα φορτηγό αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς επίσης και ένα ισόγειο διαμέρισμα 94,20 τ.μ. και ένα αγροτικό ακίνητο 1000 τ.μ..

Το ζευγάρι οφείλει, συνολικά, σε μία τράπεζα 63.506 ευρώ, με οφειλέτη το σύζυγο και εγγυήτρια τη σύζυγο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της Ιεράπετρας, παρά τον ισχυρισμό της τράπεζας «περί ανειλικρινούς δήλωσης κ.α.» με την υπαρ.73 /2018 απόφαση του όρισε ότι:

  • Δέχεται εν μέρει την αίτηση
  • Καθορίζει τις μηνιαίες δόσεις επί μία τριετία του συζύγου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3869/2012 ορίζοντας «μηδενικές καταβολές»
  • Καθορίζει τις μηνιαίες δόσεις επί μία τριετία της συζύγου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3869/2012 ορίζοντας «μηδενικές καταβολές»
  • Χορηγεί «περίοδο χάριτος» τριετία για την σύζυγο
  • Επιβάλλει για την διάσωση της κυρίας κατοικίας στην σύζυγο που συμμετέχει στην δανειοδότηση ως εγγυήτρια, μηνιαία δόση 264,61 ευρώ για 10 έτη
  • Διαγράφει κατά 100% το χρέος του οφειλέτη
  • Εξαιρεί από τη ρευστοποίηση για την ικανοποίηση της μίας και μοναδικής πιστώτριας των αιτούντων την κατοικία επιφάνειας 94.20 τ.μ., αλλά και όλων των περιουσιακών τους στοιχείων κινητών και ακινήτων

Συμπερασματικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση λογίζεται μεγάλη ανακούφιση για την οικογένεια, διότι και τα δύο δάνεια ήταν εξασφαλισμένα με εμπράγματη ασφάλεια, είχε εγγραφεί υποθήκη, τόσο επί της κύριας κατοικίας της συζύγου όσο και σε  αγροτικό ακίνητο του οφειλέτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News