default-image

Στην Ιεράπετρα θέλουν καθαρότερο περιβάλλον σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς

Λασίθι
Στην Ιεράπετρα θέλουν καθαρότερο περιβάλλον σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ακαθαρσίες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, πάντα αποτελούσαν θέμα συζήτησης και αντιδικίας κατά τους θερινούς μήνες, μεταξύ των λουόμενων στις παραλίες της πόλης, και των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς - κυρίως σκυλιών - που κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, δεν μάζευαν τις ακαθαρσίες των ζώων τους.

«Επειδή τον τελευταίο καιρό στην υπηρεσία καθαριότητας φτάνουν πολλές καταγγελίες για μερίδα συνδημοτών που είτε δεν μαζεύουν τα κόπρανα των σκυλιών τους, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους από την παραλία, είτε αφήνουν ελεύθερα χωρίς λουρί τα σκυλιά τους, σε σημεία όπου κάνουν το μπάνιο τους ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε μια κοινή σύσκεψη, με καλεσμένους όλους εκείνους που συμμετέχουν στα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής μας, αλλά και δημότες που θέλουν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να συζητήσουμε με ηρεμία και νηφαλιότητα το πρόβλημα, να συναποφασίσουμε με ποιόν τρόπο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε εφαρμόζοντας το Νόμο, να αποκτήσουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον με σεβασμό και στα ζώα αλλά και στον άνθρωπο», μας είπε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, έγινε εντονότερο τον τελευταίο καιρό, μετά τη φωταγώγηση του παραλιακού πεζόδρομου, από το ανοικτό Δημοτικό Γυμναστήριο, μέχρι το κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.

«Από τη στιγμή που φωταγωγήθηκε αυτός ο πεζόδρομος, το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες των σκυλιών, έγινε εντονότερο, και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής πολλαπλασιάστηκαν. Πολλά παράπονα έχουμε επίσης και για την μικρή παραλία δυτικά του λιμανιού, στη Σαρακήνα.

Η δημοτική αστυνομία κάνει συνεχώς συστάσεις στους ιδιοκτήτες των ζώων που δεν μαζεύουν τα κόπρανα τους, αλλά και σε εκείνους που τα αφήνουν ελεύθερα χωρίς το λουράκι τους. Αν συνεχιστεί όμως αυτή η κατάσταση θα αρχίσουν να πέφτουν και πρόστιμα όπως ορίζει ο Νόμος.

Για το λόγο αυτό, μετά τις στειρώσεις που ξεκίνησε ο Δήμος Ιεράπετρας, γίνεται προσπάθεια αρχικά ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, τα οποία προσπαθούν κι εκείνα να πείσουν όσους δεν έχουν συμμορφωθεί ακόμα, να αλλάξουν νοοτροπία», πρόσθεσε η κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

 Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 στις 5 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου στο κτήριο «Μελίνα Μερκούρη» στον πρώτο όροφο με θέμα: «Προτάσεις-Λύσεις για ένα καθαρό περιβάλλον σε σχέση με τα ζώα». Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο Αντιδήμαρχος αγροτικών, τουρισμού και αδέσποτων ζώων κ. Αργύρης Πανταζής.

Θα έχουν επίσης έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται για τη λύση αυτού του προβλήματος.

Πριν μερικά χρόνια ο Δήμος Ιεράπετρας, είχε ορίσει το τμήμα της παραλίας ανατολικά του Αγίου Αντρέα και δυτικά του «Περιστερά» καθώς και το τμήμα της παραλίας δυτικά της «Ναυμαχίας» ως σημεία, όπου θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς να κάνουν το μπάνιο τους μαζί με τα ζώα τους, χωρίς να δημιουργούνται κόντρες και αντιδικίες με λουόμενους που δεν επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά ανάμεσα τους, στις υπόλοιπες πολυσύχναστες παραλίες της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News