Στο μικροσκόπιο όλα τα ζητήματα που αφορούν δημόσια έργα

Λασίθι
Στο μικροσκόπιο όλα τα ζητήματα που αφορούν δημόσια έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία εκπροσώπων από όλους τους Συνδέσμους Εργοληπτών Δημοσίων Έργων  της χώρας, ξεκίνησε στο κτήριο.

«Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας, το 74ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας  Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου.

Τα προβλήματα  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου των κατασκευών, η συρρίκνωση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 2.5 δις ευρώ, και τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστικές εργολήπτριες εταιρείες λόγω των συχνών αλλαγών της Νομοθεσίας, ήταν μεταξύ των κυριότερων θεμάτων, που συνεχίζουν να συζητούνται σε αυτό το σημαντικό συνέδριο.

«Το Συνέδριο μας πραγματοποιείται εν μέσω της συνεχιζόμενης λιτότητας, αβεβαιότητας και αστάθειας, με κατεξοχήν θύματα τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κλάδος των κατασκευών, τα δημόσια και τα ιδιωτικά έργα είναι σε διαρκή ύφεση, ενώ δυστυχώς η αύξηση της ρευστότητας και η αναθέρμανση και επανεκκίνηση των κατασκευών, αποτελούν ακόμη ευχή.

Με σειρά νόμων κατεδαφίστηκε συνολικά το επάγγελμα των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Τα έργα που γίνονται είναι ελάχιστα. Οι Δημόσιες Επενδύσεις έχουν συρρικνωθεί κατά 2.5 δις ευρώ. Οι δουλειές είναι λίγες και ο ανταγωνισμός σε αυτήν την περίοδο της «ανυδρίας» είναι σκληρός, με αποτέλεσμα να δίνονται μεγάλες εκπτώσεις σε έργα, που τελικά δεν μπορούν να γίνουν.

Συμμετέχουμε στο διάλογο με την κυβέρνηση, καταθέτουμε έγκαιρα τις προτάσεις μας, αλλά λύσεις δεν δίνονται στα προβλήματα του κλάδου μας», δηλώνει ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Γάγαλης.

Η οικονομική κρίση,  και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στον κατασκευαστικό κλάδο, οι παρενέργειες της ύφεσης,  έχουν προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα, σε μια σειρά άλλων επιχειρήσεων και σε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

«Όσο αναπτύσσεται ο κατασκευαστικός κλάδος τόσο μειώνεται το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας. Για να μείνουν βιώσιμες οι μικρομεσαίες κατασκευαστικές εργολήπτριες εταιρείες του κλάδου μας, και να συνεχίσουν να απασχολούν εργαζομένους , θα πρέπει να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις και να ξεκινήσουν τα μικρά και τα μεγαλύτερα έργα στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Με την απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων θα τονωθεί ο κλάδος μας, που έχει πληγεί βαρύτατα τα τελευταία χρόνια , από την ελληνική οικονομική κρίση, και θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία», προσθέτει μεταξύ άλλων η κ. Μαρία Τσιομπάνου Β΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.

«Τα μικρά και μεσαίας τάξης έργα, τα οποία αναλαμβάνουν οι εργολήπτριες εταιρείες του κλάδου μας, θα πρέπει να επανεκκινήσουν άμεσα, για να μείνουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούμε στις θέσεις τους.

Από τις προηγούμενες και τις πρόσφατες θεομηνίες έχουν μείνει τεράστια προβλήματα σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Οι αποκαταστάσεις αυτών των σοβαρών προβλημάτων θα πρέπει κάποτε να ξεκινήσουν.

Άλυτα παραμένουν τα ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας όπως είναι για παράδειγμα η αντιμετώπιση των ασυνήθιστα μεγάλων εκπτώσεων που δίδονται σε έργα που τελικά δεν μπορούν να κατασκευαστούν», μας είπε ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.Δ.Ε. κ. Βαγγέλης Γαλάνης.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων έργων Λασιθίου διεκδίκησε και κατάφερε να φέρει το 74ο Συνέδριο της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. στην Ιεράπετρα.

«Το διεκδικήσαμε και τα καταφέραμε να διοργανώσουμε για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα το 74ο Συνέδριο της Ένωσης μας. Θεωρώ ότι αποτελεί τιμή για το Λασίθι και ελπίζω από τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου μας, η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι, τα περιθώρια έχουν στενέψει και ότι ένας κλάδος που δίνει δουλειά σε τόσους εργαζόμενους, πως πρέπει να υποστηριχτεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Λασιθίου κ. Ντίνος Κατσιδονιωτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News