Α.Ζερβός: «Δίνουν στο Λασίθι ότι περισσέψει»

Λασίθι
Α.Ζερβός: «Δίνουν στο Λασίθι ότι περισσέψει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πικρία στο Λασίθι για την αντιμετώπιση του από την Πολιτεία, με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό μετά τη συνάντηση Δημάρχων και Βουλευτών με τον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό να λέει: «Δίνουν στο Λασίθι, ότι περισσέψει και αν περισσέψει από τις υπόλοιπες περιφέρειες της Κρήτης. Φαίνεται πως σε αυτές τις περιφερειακές ενότητες η πολιτική δύναμη των εκπροσώπων της είναι ισχυρότερη από ότι στη δική μας αναφορικά με τις διεκδικήσεις μας.

Ο Υπουργός Παιδείας δεν τους έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα γίνει και υποσχέθηκε ότι το μόνο που θα κάνει είναι να καλέσει τις ενδιαφερόμενες πλευρές μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να συζητήσουν, εκ νέου.

Μεγάλη ανησυχία στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, όπου υπάρχει ο φόβος της κατάργησης ή της μεταφοράς των τμημάτων του ΤΕΙ που λειτουργούν εκεί, στο Ηράκλειο.

Αναφορικά με τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» και τις προτάσεις της ΠΕΔ Κρήτης που κατατέθηκαν στον Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός είπε το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η εξυπηρέτηση των Πολιτών και η δυνατότητα  λειτουργίας των Δήμων .

Στις προτάσεις της ΠΕΔ Κρήτης περιλαμβάνεται η πρόταση για εκλογή δημάρχου από τη δεύτερη Κυριακή, η οποία όμως θα εξασφαλίζει κατ’ ελάχιστον στον εκλεγέντα την πλειοψηφία του 50% +1 ή 2 εδρών.

Επίσης, από την ΠΕΔ προτείνεται η θητεία κάθε δημοτικής Αρχής να είναι πενταετής και κάθε δήμαρχος να έχει δικαίωμα για μέχρι δύο συνεχόμενες θητείες.

Εντωμεταξύ, σε βουλευτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου, φαίνεται ότι προσανατολίζεται το Μαξίμου. 

Την άλλη εβδομάδα έρχεται στη Βουλή ο “Κλεισθένης”, που μεταθέτει τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση στις 13 (Α’ γύρος) και 20 Οκτωβρίου (Β’ γύρος), παρατείνοντας την ήδη μεγαλύτερη θητεία από τις προηγούμενες, δημοτικών και περιφερειακών Αρχών. 

Ο “Κλεισθένης” περιέχει και την πρόβλεψη για σύσταση Επιτροπής Ειδικών, η οποία και θα εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News