Λασίθι

«Βαριανασαίνει» η υγεία στην Κρήτη

Λάθος οι σχεδιασμοί του «Υγείας» λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Αδυναμία κι ευτράπελα με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας

Δίωρη στάση εργασίας σήμερα Τρίτη 13.00-15.00 το μεσημέρι, των εργαζόμενων σε ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο , Άγιο Νικόλαο και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, τη λειτουργία των νοσοκομείων , την υποστελέχωση τους και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που έχουν σοβαρό αντίκτυπο τόσο στους ίδιους όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Στην ανάγκη μονιμοποίησης των επικουρικών όλων των ειδικοτήτων, 110 στο αριθμό στα νοσοκομεία της Κρήτης, αναφέρεται ο Δημήτρης Βρύσαλης από το ΠΑΓΝΗ μιλώντας στον 98,4.
Ο ίδιος κρίνει ως υποκριτική τη στάση του Υπουργείου και του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, όταν μιλά για παρατάσεις στις Συμβάσεις και Μοριοδότητης των Συμβασιούχων στους επόμενους διαγωνισμούς.
Στα πολύ μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αναφέρεται ο Γιώργος Μανουσάκης, την ταλαιπωρία των πολιτών και την πολιτική του Υπουργείου που αποδυναμώνει την Υγεία.
Μπλέκουν τα ΤΟΜΥ με τα νοσοκομεία
Βολές και των δύο αναφορικά επίσης, με τις αποτυχημένες προσπάθειες στην Πρωτοβάθμια Υγεία, καθώς τα ΤΟΜΥ δεν μπορούν να στελεχωθούν, οι γιατροί αρνούνται να ακολουθήσουν τη λογική της ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ σε μία προσπάθεια να περισωθεί η πολιτική αυτή ανοίγουν ΤΟΜΥ με νοσοκομειακό γιατρό μέσα στο νοσοκομείο Σητείας, όπως είπε ο Γιώργος Μανουσάκης, στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής του 98,4.
Σύμφωνα με το Δημήτρη Βρύσαλη τα στοιχεία του Υπουργείο δείχνουν πως σε επίπεδο Κρήτης οι γιατροί που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον μπορούν να καλύψουν μόνο τις 60.000 από τις 600.000 του πληθυσμού.
Υπενθυμίζεται ότι η  προκήρυξη για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, των γιατρών που θα ενταχθούν στις ΤΟΜΥ έληγε κανονικά την Παρασκευή 29 Ιουνίου. 
Εντούτοις δόθηκε μια μικρή παράταση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους έως τις 2 Ιουλίου. 
Αντίστοιχα, η αποστολή της τελικής εξατομικευμένης φόρμας υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, παρατείνεται έως την Δευτέρα 09 Ιουλίου. 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια