Λασίθι

1.265.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης η διάθεση πίστωσης 1.265.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση Γηροκομείου Ιεράπετρας».

Το έργο θα εκτελεστεί από τον Δήμο Ιεράπετρας και αφορά εργασίες στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο του Γηροκομείου ώστε να καλύπτονται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας σε όλα τα επίπεδα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:

«Ένα ακόμα πολύ μεγάλο και αναγκαίο έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας θα ξεκινήσει στο Δήμο Ιεράπετρας.

Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη χρηματοδότηση της μελέτης, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, το Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γεώργιο Αγγελάκη.

Κάθε άτομο που φιλοξενείται σε οποιαδήποτε δομή του Δήμου μας θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι απολαμβάνει τις μέγιστες δυνατές παροχές.

Εξασφαλίζουμε λοιπόν και για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας σύγχρονες υποδομές και μόνιμες παροχές υψηλού επιπέδου.

Ο Δήμος Ιεράπετρας με καθημερινή στήριξη, δράσεις και νέα έργα βρίσκεται πάντα έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων που μεγάλωσαν τις νέες γενιές και έδωσαν το δικό τους αγώνα για τη ζωή και την πρόοδο.

Θα δώσουμε υψηλή προτεραιότητα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση και να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες του Δήμου Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής».

Η μελέτη της ανακαίνισης του Ορφανουδάκειου Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας,  εκπονήθηκε από μελετητικό γραφείο του Ν. Λασιθίου με δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.

«Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση του κτιρίου που έχει εμβαδόν πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα, στον κτιριολογικό εξοπλισμό, και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του.

Είχε προηγηθεί η τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων που υπήρχαν και η τακτοποίηση της χρήσης του συγκροτήματος για Γηροκομείο.

Θα ακολουθήσει η αποδοχή της χρηματοδότησης από την Οικονομική Επιτροπή, η απόφαση και η αποδοχή της χρηματοδότησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, η τροποποίηση του προϋπολογισμού, η έγκριση της μελέτης και τέλος η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος θα γίνει εκτιμώ μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η σύμβαση πιστεύω ότι μπορεί να υπογραφεί με τον ανάδοχο του έργου μέσα στο 2018 και οι εργασίες να ξεκινήσουν μέσα στον χειμώνα. Εκτιμώ ότι το έργο αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών», μας είπε ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανόλης Λουτσέτης.

Με  μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν την είδηση της χρηματοδότησης στο Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας.

«Οραματιστήκαμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου πριν από 3 χρόνια, ένα κτίριο σύγχρονο λειτουργικό και νόμιμο, όπως αρμόζει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας της ευρύτερης Ιεράπετρας. Δουλέψαμε μεθοδικά και μετά την τακτοποίηση του κτιρίου πριν από 2,5 χρόνια, βρήκαμε τους πλέον κατάλληλους να υλοποιήσουμε το όραμα μας. Τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλο, τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη. Δεσμεύτηκαν από την αρχή να μας βοηθήσουν και δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω μέχρι σήμερα. Τους ευχαριστούμε.

Εκτός από τα κτιριολογικά που θα καλυφτούν με το 1.265.000 ευρώ θα χρειαστούμε άλλα 200.000 ευρώ περίπου για τον φορητό εξοπλισμό του Γηροκομείου. Και για αυτό το κονδύλι έχουμε την υπόσχεση του κ. Περιφερειάρχη Κρήτης», μας είπε  τέλος ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Αγγελάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια