Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση παιδοφιλίας από δάσκαλο στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση παιδοφιλίας από δάσκαλο στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δασκάλου έπρεπε να παρευρίσκεται σε άλλη δίκη.

Δεν διεξήχθη τελικά σήμερα Τετάρτη η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- του 59χρονου εκπαιδευτικού, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, καθώς φέρεται να ασελγούσε σε μαθητές δημοτικού, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Ο 59χρονος, ο οποίος τον Μάρτιο του 2017, καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 54 ετών (εκτιτέα ποινή τα 25 χρόνια), επρόκειτο να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του εκπαιδευτικού, ο οποίος έπρεπε να παρευρίσκεται σε άλλη δίκη.

Ο προσδιορισμός της δικασίμου θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Η επίμαχη υπόθεση είχε σκάσει σαν «βόμβα» όταν τον Φεβρουάριο του 2016, οι γονείς μιας 8χρονης άκουγαν σοκαρισμένοι μια φίλη τους να τους λέει ότι η μικρή τής εκμυστηρεύτηκε ότι ο εκπαιδευτικός ήταν υπερβολικά διαχυτικός μαζί της.

Ο κατηγορούμενος ήταν δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας, ωστόσο παρέδιδε και μαθήματα κατ’ οίκον στην 8χρονη και τον επίσης ανήλικο αδερφό της.

Οι γονείς των παιδιών τρόμαξαν και αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφά κάμερα στο δωμάτιο όπου γίνονταν τα μαθήματα. Έτσι κι έγινε...

Βλέποντας το οπτικοακουστικό υλικό που συλλέχθηκε, οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους και άμεσα προέβησαν σε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη του δασκάλου.

Ο 59χρονος -σήμερα- άνδρας κάθισε τον Μάρτιο του 2017 στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, σε βάρος παθόντων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη της ηλικίας τους, τελεσθείσα από εκπαιδευτικό».

Η Έδρα είχε κρίνει τότε ένοχο τον εκπαιδευτικό για 4 από τις συνολικά 14 περιπτώσεις ασέλγειας που του είχαν αποδοθεί. Οι τέσσερις περιπτώσεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο 59χρονος, αφορούσαν  μαθητές -και των δύο φύλων-, ηλικίας 8 και 9 ετών.

Το δικαστήριο καταδίκασε τελικά τον δάσκαλο σε συνολική ποινή κάθειρξης 54 ετών. Η εν λόγω ποινή συγχωνεύτηκε στα 25 έτη, η οποία είναι και η εκτιτέα ποινή για τον καταδικασθέντα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News