Λασίθι

Έκλεψε από χρήματα μέχρι... tablet, αλλά τον έπιασαν στην Ιεράπετρα

«Λαβράκι» έβγαλαν οι αστυνομικοί του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας αφού έπιασαν έναν άντρα για κλοπή όμως αποδείχτηκε ότι στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να μπει και σε Ιερό Ναό με σκοπό να κλέψει.

Την Τρίτη μετά τα μεσάνυχτα, ένας 31χρονος αλλοδαπός μπήκε στο κατάστημα ενός 32χρονου στην Ιεράπετρα και αφαίρεσε 400 ευρώ, δύο tablets και δύο κινητά τηλέφωνα. Όμως ο δράστης δεν κατάφερε να πάει μακριά…

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν το πρωί της Τρίτης στην Ιεράπετρα, με τον 31χρονο να κατηγορείται για κλοπή. Στην κατοχή του μάλιστα βρέθηκαν τόσο τα χρήματα όσο και οι ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες επιστράφηκαν στον παθόντα.

Ο 31χρονος ωστόσο, έπειτα από την προανάκριση, φαίνεται πως στο παρελθόν είχε μπει και σε Ιερό Ναό στην Ιεράπετρα με σκοπό να κλέψει, χωρίς όμως να πάρει κάτι.

Η προανάκριση διενεργείται από την Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, ενώ ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (19.06.2018) το πρωί στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, 31χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες (19.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές συσκευές (ταμπλετ) και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 31χρονος διέπραξε την εν λόγω κλοπή, οποίος εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε χρηματικό ποσό και οι αφαιρεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

Επιπλέον, από την συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο 31χρονος είχε εισέλθει σε Ιερό Ναό σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας με σκοπό την κλοπή χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Η προανάκριση διενεργείται από την Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.».

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια