«Πράσινο» φως για άμεση κοπή των δέντρων που κλείνουν το δρόμο στο Μύρτο

Λασίθι
«Πράσινο» φως για άμεση κοπή των δέντρων που κλείνουν το δρόμο στο Μύρτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες είναι οι διερχόμενοι της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας - Μύρτου, οι οποίοι έχουν κινδυνέψει να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ατύχημα εξαιτίας των δέντρων που έχουν καταλάβει το οδόστρωμα και αναγκάζουν τους οδηγούς να κινούνται πάνω στη διαχωριστική γραμμή, για να μην πέσουν πάνω στα κλαδιά τους.

Τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας που φτάνουν κατά κύματα στα δημοσιογραφικά γραφεία, έχουν δείξει ότι, η υπομονή των κατοίκων στα δυτικά χωριά της Ιεράπετρας έχει εξαντληθεί και η αγωνία τους μη συμβεί κάποιο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, τώρα το καλοκαίρι που η κίνηση είναι μεγαλύτερη, δεν τους αφήνει να ησυχάσουν, αν δεν εξασφαλίσουν την υπόσχεση ότι τα δέντρα θα κοπούν και θα καθαριστεί ο δρόμος για να κινούνται χωρίς εμπόδια τα οχήματα από και προς το Μύρτο.

Θέσαμε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής στον Περιφερειακό Σύμβουλο Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη, το πρωί της Παρασκευής και πήραμε μια καθησυχαστική απάντηση που έχει να κάνει με την δρομολόγηση της λύσης του προβλήματος.

«Στις 11 Ιουνίου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης το κονδύλι των 60.000 ευρώ, για να γίνει ο διαγωνισμός της εργολαβίας που αφορά στην κοπή των δέντρων επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας - Μύρτου μέχρι και τα όρια του Ν. Ηρακλείου και ελπίζω να γίνει ο διαγωνισμός μέσα στο καλοκαίρι για να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες, οι οποίες θα είχαν γίνει νωρίτερα, αν δεν θεωρούσε στον προηγούμενο διαγωνισμό η επίτροπος, μικρές τις εκπτώσεις που είχαν δώσει οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι.

Με την ευκαιρία αυτή πρέπει να σας πω, ότι αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η εργολαβία της κοπής των δέντρων και του καθαρισμού των κλαδιών που μπαίνουν στο οδόστρωμα στην εθνική οδό (ΒΟΑΚ) από την Παχιά Άμμο, το Καβούσι μέχρι και την πόλη της Σητείας», μας είπε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και οι καλοκαιρινοί επισκέπτες, διαμαρτύρονται επιπλέον, γιατί όταν κινούνται με τα οχήματα τους σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του Ν. Λασιθίου, κινδυνεύουν τη νύχτα να βγουν έξω από το οδόστρωμα, καθώς έχουν ξεθωριάσει εντελώς, σε πολλά σημεία οι διαγραμμίσεις, οι οποίες θα πρέπει σύντομα να φρεσκαριστούν για να μην έχουμε τροχαία ατυχήματα.

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο, να εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα, είναι οι ξένοι επισκέπτες, που δε γνωρίζουν τους δρόμους και τις παγίδες που κρύβονται στο σκοτεινό και χωρίς διαγραμμίσεις επαρχιακό οδικό δίκτυο.

400.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Ιεράπετρας

Στο μεταξύ στην τελευταία του συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, εξασφάλισε την χρηματοδότηση νέων έργων ύψους 400.000€ για το Δήμο Ιεράπετρας.

Τα έργα αυτά αφορούν αναπλάσεις, κτιριακές υποδομές, και έργα Πρασίνου. Στα έργα συμπεριλαμβάνονται οι εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, ώστε να φιλοξενηθεί εκεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιεράπετρας, καθώς και η προμήθεια και αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου «Πέτρος Βουζουνεράκης», όπου αγωνίζεται ο κυπελλούχος ερασιτεχνών Ελλάδας ΟΦΙ.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης εργασίες συντήρησης και επισκευής της αίθουσας εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη». Θα γίνει προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για την αναβάθμιση των οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων της αίθουσας, για την κάλυψη θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, μουσικών παραστάσεων, ομιλιών κ.λπ. με τη δυνατότητα πολυκάναλης ηχογράφησης.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν, εργασίες διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων στην τοπική κοινότητα του Μύρτου που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής και στην ενίσχυση της προσβασιμότητάς της.

«Δε σταματάμε ποτέ να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε Χρηματοδοτήσεις, για έργα και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν τη ζωή των δημοτών στην πόλη της Ιεράπετρας και στις τοπικές κοινότητες. Η συστηματική και οργανωμένη δουλειά της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, σε συνδυασμό με τη γόνιμη συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης, έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή εξασφάλιση σημαντικών έργων προς όφελος των δημοτών. Δρομολογούμε ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση των έργων και να τα παραδώσουμε στους πολίτες στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News