«Ατέλειωτη» φυτεία με 1.704 δενδρύλλια κάνναβης στην Ιεράπετρα

Λασίθι
«Ατέλειωτη» φυτεία με 1.704 δενδρύλλια κάνναβης στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιος αριθμός δενδρυλλίων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ιεράπετρα.

Εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε δασική περιοχή της Δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια επτακόσια τέσσερα (1.704) δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη.

Η φυτεία ήταν εμφανώς παρατημένη στην τύχη της καθώς πιθανολογείται ότι οι επίδοξοι καλλιεργητές, μάλλον είχαν τρομοκρατηθεί, βλέποντας τον κλοιό της Αστυνομίας να σφίγγει γύρω τους, μετά την σύλληψη ενός 56χρονου κατοίκου της περιοχής και ενός 33χρονου Αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι βρέθηκαν στις 25 Μαΐου να φροντίζουν στο Σταυροχώρι την καλλιέργεια 79 δενδρυλλίων κάνναβης ύψους έως και 1,20 cm.

Αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε το πρωί της Τρίτης συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού και του Τμήματος Ασφαλείας  Ιεράπετρας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε στη δασική περιοχή «Πευκοσέλι» Αγίου Στεφάνου Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, σε  ειδικά διαμορφωμένο  χώρο, να καλλιεργούνται επιμελώς χίλια επτακόσια τέσσερα (1.704) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατασχέθηκαν διάφορα είδη που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια της φυτείας, όπως τεχνικά ποτίσματα και λιπάσματα. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, εκεί όπου μεταφέρθηκαν τα 1.704 δενδρύλλια κάνναβης, αλλά και τα σύνεργα της παράνομης καλλιέργειας  χασίς.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επίδοξων καλλιεργητών της ινδικής κάνναβης

Υπενθυμίζεται ότι πριν 5 χρόνια στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί μια μικρότερη φυτεία ινδικής κάνναβης και είχαν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη δύο άντρες Αλβανικής υπηκοότητας.

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Εντοπίστηκε, σήμερα (05.06.2018) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια επτακόσια τέσσερα (1.704) δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού και του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να καλλιεργούνται επιμελώς χίλια επτακόσια τέσσερα (1.704) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατασχέθηκαν διάφορα είδη που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια της φυτείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News