Λασίθι

Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Σητείας για αποβίβαση μεταναστών

Δουλεμπορικό ιστιοφόρο, αποβίβασε σε παραλία της Σητείας μεταξύ Ξηροκάμπου και Κάτω Ζάκρου γύρω στους 60 μετανάστες.

Δουλεμπορικό ιστιοφόρο, αποβίβασε σε παραλία της Σητείας μεταξύ Ξηροκάμπου και Κάτω Ζάκρου γύρω στους 60 μετανάστες.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στη Λιμενική Αρχή της Σητείας, καθώς οι πληροφορίες που έφτασαν στο Λιμεναρχείο μιλούσαν για ένα δουλεμπορικό ιστιοφόρο, το οποίο αποβίβασε σε παραλία της Σητείας μεταξύ Ξηροκάμπου και Κάτω Ζάκρου γύρω στους 60 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 60 ατόμων, υπάρχουν και 7 μικρά παιδιά.

Το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σητείας κινήθηκε προς την περιοχή νότια της Κάτω Ζάκρου προκειμένου να αποτρέψει την απομάκρυνση του ύποπτου ιστιοφόρου και να συλλάβει τους δουλεμπόρους, ενώ σε επιφυλακή τέθηκε και ο δήμος Σητείας, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί για την περιπέτεια των ανθρώπων αυτών.

Το πλωτό του Λιμεναρχείου Σητείας εντόπισε και ακινητοποίησε το δουλεμπορικό ιστιοφόρο και συνέλαβε το πλήρωμα του, ενω αργά το απόγευμα με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν οι 60 μετανάστες κοντά στην ταβέρνα "Άμπέλες" οι ιδιοκτήτες της οποίας μίλησαν στο neakriti.gr, για το συμβάν.

«Είδαμε γύρω στις 4.00 το απόγευμα ένα λευκό ιστιοφόρο να κινείται ύποπτα και να πλησιάζει την ακτή. Καλέσαμε το Λιμεναρχείο Σητείας και λίγο αργότερα είδαμε τους μετανάστες να βγαίνουν στην ακτή και να πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο ψηλό σημείο. Αρκετοί αναγκάστηκαν να πέσουν με τα ρούχα στη θάλασσα, να κολυμπήσουν και να βγουν στη στεριά. Μεταξύ των 60 μεταναστών που συγκεντρώθηκαν λίγο αργότερα από τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς ήταν και επτά μικρά παιδιά», μας είπε η κ. Μαρία Τζουανάκη ιδιοκτήτρια της ταβέρνας.

Ζητούμενο ήταν το πού θα φιλοξενηθούν οι 60 αυτοί άνθρωποι, ποια είναι η εθνικότητά τους, ποιος ήταν ο προορισμός τους και ποια θα είναι η τύχη τους από τώρα και μετά, δοθέντος ότι ο Δήμος Σητείας δεν διαθέτει κατάλληλους χώρους φιλοξενίας, όπως είπε στο neakriti.gr ο δήμαρχος Σητείας Θ. Πατεράκης. 

 

Σχόλια