Έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες η Ιεράπετρα - Γεμίζουν τα ξενοδοχεία

Λασίθι
Έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες η Ιεράπετρα - Γεμίζουν τα ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα τουριστική σεζόν, ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα από τον περασμένο Απρίλη, με όλα τα ξενοδοχεία να ανοίγουν μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, άνοιξαν με καλή πληρότητα, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, εάν δεν «κλείσει» και ο Ιούνιος.

«Η σεζόν φαίνεται από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της Ιεράπετρας, ότι θα είναι πάρα πολύ καλή, για τους περισσότερους.

Αν όμως λάβουμε υπόψη μας, την τεράστια άνοδο που έχουν οι ανταγωνιστές μας στην Τουρκία και την Αίγυπτο, οφείλουμε να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις μας», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Από τις αρχές Ιουνίου τα περισσότερα ξενοδοχεία θα γεμίσουν με ξένους κυρίως επισκέπτες, ενώ από το δεύτερο 15θήμερο του μήνα, θα ξεκινήσουν να καταφτάνουν και οι Έλληνες τουρίστες, για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής μας, θα έχουν πολύ μεγάλη πληρότητα και αυτό εκτιμώ ότι θα κρατήσει μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η τουριστική σεζόν πιστεύω ότι θα κλείσει και φέτος, με μικρότερη πληρότητα στα τέλη του Οκτώβρη», καταλήγει ο κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Ο Δήμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες του καλοκαιριού

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού στο Δήμο Ιεράπετρας, κ. Αργύρης Πανταζής, ενώ έχει ξεκινήσει με την επιτροπή Τουρισμού, να σχεδιάζει τις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού, που θα διαρκέσουν από την 1η έως την 27η Σεπτεμβρίου, δηλώνει ότι η αναδυόμενη τουριστικά, Ιεράπετρα και τα χωριά της, είναι καθόλα έτοιμη να υποδεχτεί τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της.

«Ειδικά φέτος υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένους και Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι έχουν κλείσει δωμάτια σε μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, προκειμένου να περάσουν μαζί μας τις διακοπές τους.

Εδώ και κάποια χρόνια, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από ιδιώτες επιχειρηματίες του Τουρισμού και από το Δήμο Ιεράπετρας, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Είμαστε σε καλό δρόμο νομίζω.

Αυτό αποδεικνύεται και από τα ξένα κεφάλαια που επενδύονται στην κατασκευή νέων πολυτελών ξενοδοχείων στην ευρύτερη Ιεράπετρα. Η περιοχή μας θεωρείται ακόμη ‘παρθένα’ τουριστικά και έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό συγκαταλέγεται μεταξύ των αναδυόμενων τουριστικών αγορών της Ελλάδας», είπε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής.

Στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος της Ιεράπετρας, εκτός από τις μεγάλες και τις μικρές τουριστικές μονάδες, μεγάλη συνεισφορά έχουν και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πολλά παραδοσιακά σπίτια και βίλες στην πόλη και στα χωριά, έχουν ανακαινιστεί και έχουν διατεθεί για βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσα από τις γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες.

«Οι επισκέπτες που επιλέγουν αυτή τη μορφή τουρισμού, παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των εμπορικών και τουριστικών καταστημάτων, καθώς κυκλοφορούν στην πόλη και τα χωριά, τρώνε στις ταβέρνες, διασκεδάζουν στα νυχτερινά μαγαζιά και σκορπούν αρκετά χρήματα στα τουριστικά καταστήματα», τονίζει ο κ. Αργύρης Πανταζής.

Η τουριστική προβολή

Στο πλαίσιο των δράσεων για την τουριστική προβολή της περιοχής, ο Δήμος Ιεράπετρας επανεκτύπωσε πριν μερικές μέρες 25.000 τουριστικούς χάρτες που θα διανέμονται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ ετοιμάζει και έναν μικρό τουριστικό οδηγό με 144 έγχρωμες σελίδες, όπου παρουσιάζονται όλα τα αξιοθέατα,  οι παραλίες και οι ομορφιές της περιοχής.

Και αυτός ο τουριστικός οδηγός θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες της Ιεράπετρας και των χωριών της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News