default-image

Δύσκολες στιγμές για Κυβερνήτη σκάφους που το «χτυπούσε» στα βράχια ο άνεμος

Λασίθι
Δύσκολες στιγμές για Κυβερνήτη σκάφους που το «χτυπούσε» στα βράχια ο άνεμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάφος προσέκρουσε σε αβαθή στην βραχώδη θαλάσσια περιοχή «Μόχλου» - Δύσκολες στιγμές για τον κυβερνήτη

Στα βράχια, εξ’ αιτίας του δυνατού αέρα, προσέκρουσε ένα σκάφος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχής της Σητείας, με τον ένα επιβαίνοντα να φαίνεται πως στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, μέσα στην ατυχία του, καθώς, δεν έπαθε ούτε… γρατζουνιά.

Πρόκειται για το επαγγελματικό βοηθητικό σκάφος θαλασσίων μέσων αναψυχής «Σοφία», το οποίο, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου από το Λιμενικό Σώμα, σήμερα το μεσημέρι, προσέκρουσε σε αβαθή, στην βραχώδη θαλάσσια περιοχή «Μόχλου».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σητείας και στο σημείο μετέβη άμεσα περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κυβερνήτης του σκάφους και αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου: «Κατά τη διάρκεια μεθόρμισης του “ΣΟΦΙΑ” στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΟΧΛΟΥ”, έσβησε ο κινητήρας του σκάφους, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από δυνατό άνεμο που έπνεε στην περιοχή και να προσκρούσει στα βράχια».

Σημειώνεται ότι από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σητείας ότι το επαγγελματικό βοηθητικό σκάφος θαλασσίων μέσων αναψυχής “ΣΟΦΙΑ” Λ.Σ. 1153, με έναν (01) επιβαίνοντα, προσέκρουσε σε αβαθή, στην βραχώδη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΧΛΟΥ”.

Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας τα ανωτέρω, ενώ κατά δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διάρκεια μεθόρμισης του “ΣΟΦΙΑ” στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΟΧΛΟΥ”, έσβησε ο κινητήρας του σκάφους, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από δυνατό άνεμο που έπνεε στην περιοχή και να προσκρούσει στα βράχια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος πρόκειται να αποκολληθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΦΙΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News