Προτάσεις για την αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας στη Νεάπολη

Λασίθι
Προτάσεις για την αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας στη Νεάπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προτάσεις πολιτών αλλά και δημιουργία πλαισίου δράσης για την αναμόρφωση και ανάδειξη - με σειρά παρεμβάσων – της κεντρικής πλατείας της Νεάπολης παρουσιάστηκαν σήμερα.

Οι προτάσεις κατατέθηκαν στο διήμερο εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού για την κεντρική πλατεία της Νεάπολης, που οργάνωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου (18-19/5).

«Είναι γνωστό», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, «ότι η παρούσα δημοτική αρχή με πολλές παρεμβάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Νεάπολη,(πλατεία Βερντέν), ανάδειξη Μονής Φραρώ (παραδόθηκε η μελέτη και επίκειται η χρηματοδότηση του έργου μέσω leader ή ίδιων πόρων), σύνταξη μελέτης για τους δρόμους του Νερού και της Θρησκείας (δρόμοι που καταλήγουν στην πλατεία), στοχεύει συνολικά στον σχεδιασμό του τρόπου λειτουργίας της πόλης».

«Ωστόσο» - όπως εξήγησε – «Ο Δήμος Άγιου Νικολάου γνωρίζοντας τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και επισκέπτες της κεντρικής Πλατείας Νεάπολης (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου), αλλά παράλληλα αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του δημόσιου χώρου, λόγω της ιστορικής του αξίας αλλά και του ιδιαίτερου ρόλου που έχει στην ανάπτυξη πολλαπλών και διαφορετικών χρήσεων, διοργανώσε εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού, επιλέγοντας ως θέμα: "Πώς φαντάζομαι την πλατεία μου;",  με στόχο να κατατεθούν οι απόψεις των πολιτών, πριν προχωρήσει η μελέτη και οι διαμορφώσεις που πρέπει να γίνουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News