Συνεχίζει στην προεδρία του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας ο γεωπόνος Εμμ. Ν. Παπαδάκης

Λασίθι
Συνεχίζει στην προεδρία του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας ο γεωπόνος Εμμ. Ν. Παπαδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης,  στην πρώτη γενική συνέλευση των 54 εκλεκτόρων που εξελέγησαν πριν από 17 ημέρες στις εκλογές του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, έγινε η εσωτερική ψηφοφορία, για την ανάδειξη του νέου 7μελούς Δ.Σ. το οποίο εκτός απροόπτου, θα έχει και πάλι πρόεδρο του, τον γεωπόνο Εμμ. Ν. Παπαδάκη, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του σώματος των εκλεκτόρων.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων οι 7 που εξελέγησαν δέχτηκαν τα συγχαρητήρια και τις ευχές των 7 που έμειναν απλά στο σώμα των 54 εκλεκτόρων, για μια καλή παραγωγική θητεία, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως στον αγροτικό κόσμο, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη με την ξηρασία να αποτελεί τη νούμερο ένα απειλή της αγροτικής τοπικής οικονομίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους μας εμπιστεύτηκαν εκ νέου τη διοίκηση του ΤΟΕΒ και τη διαχείριση του  αρδευτικού νερού του ταμιευτήρα των Μπραμιανών και να δηλώσω ότι, όλοι μας είτε είμαστε στο 7μελές συμβούλιο είτε όχι, νιώθουμε την ευθύνη ότι πρέπει να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα το αρδευτικό νερό, και να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τον εμπλουτισμό του ταμιευτήρα, με τη βοήθεια του Δήμου, της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους, που έχει την ευθύνη της κατασκευής των έργων  τα οποία  έχουν ωριμάσει και περιμένουν τη δημοπράτηση τους», μας είπε ο  επανεκλεγείς  πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μαν. Ν. Παπαδάκης(γεωπόνος).

«Επειδή ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας ανησυχεί εύλογα, θέλω να επαναλάβω ότι, έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας στον ΤΟΕΒ, και έχουμε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κλείσουμε τις βάνες του φράγματος το καλοκαίρι, γιατί το νερό θα μας φτάσει μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Εάν όμως μέσα στο καλοκαίρι, στερέψει ο υπόγειος υδροφορέας των Μύθων και του Καβουσίου, απ’ όπου φέρνουμε το νερό στον ταμιευτήρα, τότε θα πρέπει να ελπίζουμε μόνο από το νερό της βροχής, που όλοι ευχόμαστε να πέσει μετά το ερχόμενο Φθινόπωρο», πρόσθεσε ο κ Μαν. Ν. Παπαδάκης.

Συγκρίνοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υπόλοιπη Κρήτη, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, τονίζει ότι, «παρότι η ευρύτερη Ιεράπετρα, τα δυο άνομβρα τελευταία χρόνια, έχει δεχτεί τις λιγότερες βροχοπτώσεις στην Κρήτη, είναι σε καλύτερο επίπεδο και έχει διαθέσει  ήδη 400.000 ευρώ για την ανόρυξη δυο σημαντικών γεωτρήσεων στους Μύθους, από όπου σήμερα έρχεται μια καλή ποσότητα νερού στο δίκτυο και αναμιγνύεται με το νερό των πηγών της Μαλάβρας Καβουσίου.

Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τη Διεύθυνση Υδάτων και αν χρειασθεί,  με τη δική της έρευνα και τη δική της μελέτη, θα προχωρήσουμε και σε άλλες γεωτρήσεις στα σημεία που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί υδρογεωλόγοι», τονίζει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μαν. Ν. Παπαδάκης.

Ποιοι εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ.

Στο νέο Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας για τα επόμενα 4 χρόνια, θα συμμετέχουν οι 7 πρώτοι σε ψήφους, σύμφωνα με την ετυμηγορία των 54 εκλεκτόρων που επέλεξαν τη νέα τους διοίκηση.

Από την καταμέτρηση των ψήφων προκύπτει ότι, έλαβαν :

Χαίτας Γεώργιος 36 ψήφους

Μεντζάκης Ιωάννης 34

Ππαδάκης Εμμ. του Νικ. 33

Καραλάκης Γεώργιος 33

Γενειατάκη Δέσποινα 31

Δραγασάκης Χαράλαμπος 31

Μαζαράκης Βασίλης 28

Καλύβας Εμμ. 22

Παπαδάκης Εμμ . του Μιχ 22

Καβουσανάκης Εμμ. 21

Κορνάρος Χαράλ. 21

Σπυριδάκης Νικ. 21

Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος 18

Μπαλοθιάρης Αντ. 18

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News