default-image

Επίτιμος δημότης ακόμη ενός Κρητικού Δήμου ο Παυλόπουλος

Λασίθι
Επίτιμος δημότης ακόμη ενός Κρητικού Δήμου ο Παυλόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίτιμος δημότης ενός ακόμα Δήμου της Κρήτης θα ανακηρυχθεί προσεχώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Συχνός επισκέπτης του νησιού μας τα τελευταία χρόνια, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιστρέψει εδώ στις 27 Μαΐου, ανήμερα την εορτή της 151ης επετείου από την ιστορική μάχη του Λασιθίου, και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Οροπεδίου...

Τα γεγονότα κατά την ιστορική μάχη του Λασιθίου, που έγινε 20-30 Μαΐου 1867, έχουν χαρακτηριστική μείζονος ιστορικής σημασίας, καθώς συνέβαλαν στην κρητική επανάσταση των ετών 1866-1869.

Η μάχη αποκλήθηκε από νεότερους ιστορικούς ως η «Γιγαντομαχία του Λασιθίου», η οποία, εκτός από το μέγα πλήθος ανθρώπινων θυμάτων, προκάλεσε στον τόπο μεγάλες καταστροφές.

Φέτος θα γίνουν λαμπερές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 151ης επετείου της μάχης, τις οποίες θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, άλλωστε, έχει μια στενή προσωπική διασύνδεση με το ιστορικό αυτό γεγονός για το Οροπέδιο, αφού ήταν εκείνος που ως υπουργός Εσωτερικών είχε ανακηρύξει, με Προεδρικό Διάταγμα, την ιστορική μάχη σε εθνική τοπική εορτή.

Έτσι λοιπόν το Οροπέδιο, ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, οι φορείς και η τοπική κοινωνία ετοιμάζουν μια “ζεστή” υποδοχή στις 27 του μήνα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, είχε επισκεφτεί και πέρυσι την περιοχή...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News