Μπαλωθιές, έθιμο ή έγκλημα, μια εικόνα που αδικεί την Κρήτη

Λασίθι
Μπαλωθιές, έθιμο ή έγκλημα, μια εικόνα που αδικεί την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ικανοποιητική στελέχωση της  Δ/νσης Αστυνομίας Λασιθίου και των ΤΑΕ με πρόσθετο προσωπικό ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που ο πληθυσμός της περιοχής τριπλασιάζεται, ζήτησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, στην εισήγηση που πραγματοποίησε κατά την έναρξη του 34ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Mirabello (10/5-12/5).

Ο κ. Ζερβός, κατά τη διάρκεια της εσπερίδας με θέμα: «Παράνομη οπλοχρησία - θύματα από μπαλωθιές. Έθιμο ή Έγκλημα;», τόνισε ότι για τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης η ασφαλής χρήση όπλων είναι σημαντική, γιατί διαμορφώνει ήρεμες συνθήκες ζωής.

«Σήμερα, με τις οργανωμένες κρατικές δομές, θα περίμενε κανείς να έχουν περιορισθεί το φαινόμενο της οπλοχρησίας. Ωστόσο, η αποστελέχωση των υπηρεσιών ασφαλείας τα τελευταία χρόνια και οι περιορισμένοι πόροι για τον εκσυγχρονισμό τους έχουν δώσει την αφορμή να αποθρασύνθουν τελείως οι «παλληκαράδες μας», ανέφερε ο κ. Ζερβός.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, έχει ήδη παραχωρήσει χώρο στον Σκοπευτικό Όμιλο της περιοχής, για τη δημιουργία σκοπευτηρίου, αφού ξεπεραστούν τα διάφορα προσκόμματα της απέραντης και απίθανης γραφειοκρατίας της χώρας».

Μάλιστα έκανε λόγο για την στρέβλωση μιας εικόνας που αδικεί την Κρήτη, όχι μόνο σε ότι αφορά την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα ενός λαού που είναι προοδευτικός, δημιουργικός, παραγωγικός και καμιά σχέση δεν έχει πια στην συντριπτική του πλειοψηφία με το στερεότυπο που τα τελευταία χρόνια αναπαράγεται.

Να σημειώσουμε ότι κατά την έναρξη του 34ου Συνεδρίου Πανελληνίου Συνεδρίου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης κ. Ιωάννης Καραπατάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Φραγκάκης, απένειμαν στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου τιμητική πλακέτα για την συνδρομή του στην διοργάνωση του συνεδρίου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News