Λασίθι

Χρηματοδοτείται & θα ανοίξει Open Mall στην Ιεράπετρα!

Η δημιουργία Open Mall στην Ιεράπετρα είναι μία από τις ιδέες που φαίνεται πως είναι σε τροχιά υλοποίησης και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεδρίαση που έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Το Open Mall λοιπόν στην πόλη της Ιεράπετρας, το έργο του βιολογικού στο Μακρύ Γιαλό, τα αντιδιαβρωτικά έργα προστασίας του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας και η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών ήταν θέματα που μεταξύ άλλων συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά την τελευταία συνεδρίασή του.

Έργο καθοριστικής σημασίας για το Δήμο Ιεράπετρας, ύψους 868.000€, αποτελεί η προμήθεια, εγκατάσταση και η λειτουργία συστήματος παρακολούθησης τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης, των δεξαμενών και των αντλιοστασίων καθώς λόγω της έντονης λειψυδρίας της παρούσας περιόδου η ανάγκη για βέλτιστη διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι τεράστια.

Στη φάση της τελικής αδειοδότησης βρίσκεται το έργο για την προστασία του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας. Ένα πολύ σημαντικό έργο, ύψους 1.950.000€, που προβλέπεται να αλλάξει την εικόνα του παράκτιου μετώπου, να το προστατεύσει και να αντιμετωπίσει τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης που παρουσιάζει.

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, ύψους περίπου 11.500.000€, που αφορά στην εγκατάσταση, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων του παραλιακού μετώπου του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού (Κουτσουράς, Μακρύ Γιαλός, Ανάληψη) βρίσκεται στην τελική φάση αδειοδότησης. Το εν λόγω έργο ανατέθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον πρώην δήμο Μακρύ Γιαλού.

Επιπλέον, ο Δήμος Ιεράπετρας αποδέχτηκε και χρηματοδοτεί την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη για τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου (Open Mall) στην Ιεράπετρα. Η συμμετοχή του Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεπάγεται νέες χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις και αναπλάσεις μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:

«Δουλεύουμε καθημερινά για την υλοποίηση έργων που προάγουν την αποδοτική χρήση των πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Επιπλέον, υψηλά στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η προστασία, ο εμπλουτισμός και η διαχείριση του παράκτιου μετώπου, που αποτελεί τουριστικό και οικονομικό πόλο της Ιεράπετρας και η χρήση του είναι καθημερινή και έντονη, τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους δημότες.

Παραμένουμε συνεχώς δίπλα στους δημότες μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, υλοποιώντας το πρόγραμμά μας και τις δεσμεύσεις μας απέναντί τους.

Συνεχίζουμε συστηματικά και δυναμικά τις προσπάθειές μας, για διατήρηση και επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Ιεράπετρας την οποία ενισχύουμε συνεχώς με μεγάλα έργα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια