Φοιτητές από έξι σχολές φιλοξενήθηκαν στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Φοιτητές από έξι σχολές φιλοξενήθηκαν στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης (B.I.C. of CRETE) φιλοξένησε στην Ιεράπετρα είκοσι φοιτητές από έξι διαφορετικές σχολές και συγκεκριμένα από τα Τμήματα Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Μηχανικών Πληροφορικής (Ηρακλείου) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγίου Νικολάου) του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, τα τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, και Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και σπουδαστές από τη Σχολή Mαγειρικής Tέχνης Kappa Studies.

Η επίσκεψη των φοιτητών και των σπουδαστών, είχε σκοπό εκπαιδευτικό και συνδυάστηκε με την έρευνα και την παρατήρηση, ώστε επιστρέφοντας στις σχολές τους, να έχουν αποκομίσει ειδικές γνώσεις και εμπειρίες αλλά και να συνεισφέρουν με τις δικές τους ιδέες και προτάσεις στις επιχειρήσεις, που θα κληθούν να εργαστούν όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και αναζητήσουν κάποια θέση στην ελεύθερη αγορά εργασίας.

Την πρώτη μέρα της παραμονής τους στην Ιεράπετρα, επισκέφτηκαν την πρότυπη μονάδα παραγωγής και εμπορίας Μανιταριών πλευρώτους του κ. Μανώλη Ρεμουντάκη στο Μακρύ Γιαλό, όπου ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον παραγωγό και αντάλλαξαν ιδέες μαζί του.

Ο κ. Μανόλης Ρεμουντάκης με την υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής μανιταριών στο Μακρύ Γιαλό, μετά την πρόσφατη παρουσίαση του από την ΚΡΗΤΗ TV και τη «Νέα Κρήτη», δέχεται συχνά αιτήματα από όλη την Κρήτη για επισκέψεις και ξενάγηση στη μονάδα του.

«Αποδέχτηκα μετά χαράς την πρόταση που μου έγινε από τους υπεύθυνους του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην έδρα της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας, και το περασμένο Σάββατο με επισκέφτηκαν 20 φοιτητές με τους συνοδούς τους. Τους ξενάγησα με χαρά στις 4 ξεχωριστές μονάδες παραγωγής μανιταριών που έχω φτιάξει στον Μακρύ Γιαλό. Τα παιδιά στη δίωρη ξενάγηση που τους έκανα, με ρώτησαν πάρα πολλά πράγματα και ειδικά τα παιδιά των Γεωπονικών Σχολών έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, κάνοντας πάρα πολλές καίριες ερωτήσεις, ώστε να κατανοήσουν πως λειτουργεί ολόκληρη η μονάδα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το επίπεδο τους και εύχομαι αυτά που έμαθαν από εμένα, να τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία», μας είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μανόλης Ρεμουντάκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μας. 

Οι σπουδαστές την σχολής μαγείρων, παρασκεύασαν ένα πιάτο σουφλέ μανιταριών, από φρεσκοκομμένα μανιτάρια πλευρώτους, που λίγα λεπτά νωρίτερα τους είχε δωρίσει ο ίδιος ο παραγωγός κ. Μανόλης Ρεμουντάκης.

Την επόμενη μέρα της παραμονής τους στην Ιεράπετρα Κυριακή 6 Μαΐου, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του B.I.C. Κρήτης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του B.I.C. Κρήτης, τους καλωσόρισε στους χώρους του Κέντρου, τους ανέλυσε το σκοπό της δημιουργίας του B.I.C. Κρήτης και τους εξήγησε την ανάγκη εφαρμογής της τεχνογνωσίας που αποκτούν οι φοιτητές στον πρωτογενή τομέα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το φυτώριο της AGRIS στον αναδασμό της Παχιάς Άμμου. Εκεί, στελέχη της φυτωριακής μονάδας ξενάγησαν τους φοιτητές στους χώρους της παραγωγής των φυτών και τους έδωσαν πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του φυτωρίου. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, στελέχη της φυτωριακής μονάδας αντάλλαξαν απόψεις με τους φοιτητές και απάντησαν σε πολλά από τα ερωτήματα τους.

Οι 20 φοιτητές δεσμεύτηκαν επιστρέφοντας στις σχολές τους ότι, θα αποδώσουν γραπτή αναφορά που θα περιέχει συμπεράσματα και ιδέες που προέκυψαν κατά την επίσκεψη και παρατήρησή τους, ώστε να αξιοποιηθούν από τις ίδιες τις επιχειρήσεις και το B.I.C. Κρήτης, στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, για την ενίσχυση της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Το B.I.C. Κρήτης ευχαρίστησε τους φοιτητές για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του, καθώς και τους χορηγούς για την στήριξή τους στην δράση αυτή. Συγκεκριμένα, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου για τη μεταφορά των φοιτητών από και προς την Ιεράπετρα, το Σύλλογο Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης, και ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία Astron Hotel και Galaxy Hotel για τη φιλοξενία, το Ξενοδοχείο Ostria Resort & Spa για το γεύμα που παρέθεσε και τη διάθεση της κουζίνας του, για παρασκευή πιάτου με χρήση πρώτη ύλης μανιταριών πλευρώτους, τον κ. Εμμ. Ρεμουντάκη για τη διάθεση των μανιταριών και την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του, το φυτώριο της AGRIS για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους του, τους Σπουδαστές Μαγειρικής της Σχολής Kappa Studies για την παρασκευή του πιάτου, και την Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική «Veterano» για τη διάθεση σκευών μαγειρικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News