Λασίθι

«Ανάσα» για τους νεφροπαθείς δίνει η προκήρυξη

Σάρκα και οστά παίρνει το χρόνιο αίτημα των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών μετά την προκήρυξη του έργου “Διαμόρφωση κτηρίων και χώρων για τη μετεγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου”.

Το ευχάριστο αυτό γεγονός ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά η διοίκηση του Γ.Ν. Λασιθίου-Κ.Υ. Νεαπόλεως “Διαλυνάκειο”. Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο, προϋπολογισμού 168.000 ευρώ (135.483,87 ευρώ, συν ΦΠΑ 24%). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας (60.000 ευρώ και 20.000,00 ευρώ επιπλέον για τη μεταφορά της όσμωσης), την Περιφέρεια Κρήτης (77.264 ευρώ) και τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου (30.736 ευρώ).

Με την προκήρυξη του έργου αυτού, όπως τονίζει η διοικήτρια των νοσοκομείων Μαρία Σπινθούρη, «υλοποιείται ένα μακροχρόνιο και δίκαιο αίτημα των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών του νομού, για το οποίο, παρά τις πολλές εξαγγελίες του παρελθόντος, δεν είχε υπάρξει μέχρι σήμερα κάποια ουσιαστική ενέργεια ή απόφαση υλοποίησής του, ενώ, παράλληλα, επιτυγχάνονται ορισμένοι από τους κυριότερους στρατηγικούς στόχους της διοίκησης, που είναι η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών, η αποτελεσματική αξιοποίηση αδιάθετων και κλειστών χώρων του νοσοκομείου προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών, η ανάπτυξη νέων δομών και η διευκόλυνση των εργασίας του προσωπικού».

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης και τη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, διεκδίκησε και εξασφάλισε τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση για τη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη υλοποίηση των σχετικών διαδικασιών για έργο αυτού του μεγέθους και εν μέσω διαδοχικών αλλαγών της νομοθεσίας για τα δημόσια έργα.

Η διοίκηση, μάλιστα, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού για το νοσοκομείο και για ολόκληρο το νομό. Ειδικότερα, μέσω ανακοίνωσής της ευχαριστεί «την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβουλία, τη χρηματοδότηση του έργου, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη, τον περιφερειάρχη Κρήτης για τη συγχρηματοδότηση του έργου και την εμπιστοσύνη, και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη». Ακόμη η διοίκηση ευχαριστεί για την υλοποίηση του έργου «την ηγεσία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεργασία, την υποστήριξη και την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης και την Τεχνική Υπηρεσία για τη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη, την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την υποστήριξη και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και την Πολεοδομία του Δήμου Αγίου Νικολάου για την τεχνική υποστήριξη και την ταχεία διεκπεραίωση των αιτούμενων αδειοδοτήσεων, το βουλευτή νομού Λασιθίου κ. Μανόλη Θραψανιώτη για την υποστήριξη και τη συνεργασία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου για την υποστήριξη, τις προτάσεις και τη συνεργασία, τα μέλη του παρόντος και του προηγούμενου Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου Αιμοκαθαιρόμενων Νομού Λασιθίου για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και την υποστήριξή τους, τα μέλη της Επιτροπής Χωροταξίας του νοσοκομείου για τις τεκμηριωμένες προτάσεις και εισηγήσεις τους, όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου για τη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία, καθώς και όλους τους πολίτες του νομού για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους».

Η προκήρυξη

Σημειώνεται πως οι σχετικές πληροφορίες, η προκήρυξη-διακήρυξη, η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο σύνδεσμο: http://www.agnhosp.gr/, στην ενότητα “Προκηρύξεις Διαγωνισμών” και στην ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στο σύνδεσμο: http://www.eprocurement.gov.gr (ΑΑ Συστήματος: 73018).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια