default-image

Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε τη “Xylella”

Λασίθι
Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε τη “Xylella”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαιδευτική εσπερίδα με θέμα “Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην Περιφέρεια Κρήτης” θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία.

Η εσπερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4 Μαΐου από τις 19.00 έως 21.00 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σητείας, οδός Π. Βαρθολομαίου 9.

Σκοπός της εσπερίδας είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη - αντικειμενική και απρόσκοπτη ενημέρωση του κοινού, σχετικά με το παθογόνο βακτήριο Ξυλέλλα.

Πρόκειται για το εξαιρετικά καταστροφικό βακτήριο καραντίνας που προσβάλλει και την ελιά, η ύπαρξη του οποίου δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα στη χώρα μας και απαιτούνται προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της εισαγωγής του.

Απευθύνεται σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους (γεωπόνους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παραγωγικούς φορείς, παραγωγούς, διακινητές φυτικού υλικού, ανθοπώλες, μεμονωμένους πολίτες κ.λ.π).

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης:

19.00 -19.30: Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων

19.30 –19.35: Έναρξη –Χαιρετισμοί

19.35 -19.50: “Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην  Περιφέρεια Κρήτης” & οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ευγ. Στυλιανού, Γεωπόνος MSc, εκπρόσωπος ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ

19.50 -20.05: «Xylella fastidiosa: Χθες, Σήμερα, Αύριο»

Δρ. Δημήτριος Γκούμας,  Καθηγητής Φυτοπαθολογίας – Βακτηριολογίας, ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

20.05 -20.20: «Έντομα-φορείς του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella fastidiosa» 

Δρ. Εμμ. Ροδιτάκης, Ερευνητής Εντομολόγος, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

20.20 -21.00:  Συζήτηση – Ερωτήσεις

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News