80 εθελοντές καθάρισαν τη νήσο Χρυσή - Το παράπονο της Αντιδημάρχου

Λασίθι
80 εθελοντές καθάρισαν τη νήσο Χρυσή - Το παράπονο της Αντιδημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων του Let's do it Greece το πρωί της Κυριακής 50 ξένοι και 30 ντόπιοι εθελοντές, μεταφέρθηκαν δωρεάν με το ημερόπλοιο Balos στη σμαραγδένια νήσο Χρυσή, συμμετέχοντας στην τεράστια προσπάθεια καθαρισμού που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ιεράπετρας, με συντονίστρια την αντιδήμαρχο καθαριότητας και περιβάλλοντος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

«Το Ευχαριστώ που θα πω είναι πολύ λίγο για όλους αυτούς τους υπέροχους εθελοντές που συμμετείχαν σήμερα στη δράση της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου μας μέσω του let's do it Greece!

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω το γιατρό εργασίας του Δήμου μας κ. Μαρακη Σταυρο, τη γενική γραμματέα κ. Χριστοδουλου Ριτσα, τους υπαλλήλους του Δήμου, κ. Βασαρμιδακη Μαρία, κ. Χριστακη Μανωλη, κ.Κασωτακη Ελενη και τον οδηγό από την υπηρεσία καθαριότητας κ. Πυθαρουλη Μανωλη.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές της ΕΔΙΚ, Μαρία Μπαχλιτζανάκη, Άλντα Τσάτσι, Αντωνία Κοπανάκη, Μάριο Κατρίνη και Μαρία Χατζάκη για τις υγειονομικές του υπηρεσίες και όχι μόνο.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους 50 ξένους εθελοντές και τους 30 ντόπιους που συμμετείχαν και έδειξαν την ευαισθητοποίηση που δεν έχουμε εμείς οι υπόλοιποι ντόπιοι ως προς την καθαριότητα που πρέπει να έχουμε γύρω μας.

Ας με κατηγορήσει όποιος θέλει. Τα σκουπίδια που μαζέψαμε σήμερα από το νησί δεν είναι σκουπίδια που έχουν κάνει οι τουρίστες. Είναι σκουπίδια από εμάς, τους ντόπιους ή τους επισκέπτες που έρχονται στο Νησί και διανυκτερεύουν από τα άλλα μέρη της Κρήτης ή και της Ελλάδας.

Το Νησί μας δυστυχώς δεν το αγαπούμε δεν το προστατεύουμε, δεν το θέλουμε. Είμαι σκληρή στην κριτική μου αλλά αυτό είδα σήμερα. Δεν γίνεται να υπάρχει αυτή ή ασυδοσία στο Νησί.  Τα πράγματα είναι τόσο απλά και εμείς τα κάνουμε τόσο δύσκολα. Ας σκεφτεί ο καθένας από μας τι πρέπει να κάνει», ήταν τα λόγια της κ. Μαρίας Ρουμελιωτάκη επιστρέφοντας στην αποβάθρα της Ιεράπετρας το απόγευμα της Κυριακής.

Οι εθελοντές καθάρισαν ένα μέρος της ακτής αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά σκουπίδια μέσα στο κεδροδάσος.

Στο μόλο της Χρυσής παραμένουν τουλάχιστον δυο φορτηγά αυτοκίνητα υπολείμματα των πρόσφατων κατεδαφίσεων 15 παραπηγμάτων που συγκέντρωσαν την περασμένη Παρασκευή οι 14 δασικοί υπάλληλοι.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρει τον τρόπο να μεταφερθούν και αυτά με κάποιο σκάφος στο λιμάνι της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News