Ιεράπετρα: Τρέχουν νυχθημερόν για να δείξει το πιο καθαρό της πρόσωπο

Κρήτη
Ιεράπετρα: Τρέχουν νυχθημερόν για να δείξει το πιο καθαρό της πρόσωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, όλο το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας, με τη βοήθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων, τρέχουν νυχθημερόν, για να παρουσιαστεί η πόλη και τα χωριά, στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, με το πιο καθαρό τους πρόσωπο.

Μετά μάλιστα τη δικαστική απόφαση στις 2 Απριλίου, όπου οι 9 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Ιεράπετρας, κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα, μένοντας στις θέσεις τους για άλλους έξι μήνες, (έως τις 19-9-2018), όλο το προσωπικό του Δήμου, πασχίζει να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα, με τις οδηγίες της νέας αντιδημάρχου καθαριότητας και περιβάλλοντος κ. Μαρίας Ρουμελιωτάκη.

Για δύο ημέρες, (1 και 2 Μαρτίου) είχαν λείψει από την εργασία τους οι 9 συμβασιούχοι της καθαριότητας, έως ότου εκδικαστεί στα δικαστήρια της Νεάπολης, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει και σε πολλά σημεία στην πόλη και τα χωριά, όπου τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι καθαρίζουν σπίτια οικόπεδα και αυλές, είχαν μαζευτεί πάρα πολλά σκουπίδια και είχαν μείνει πάρα πολλοί κάδοι γεμάτοι, αφού για την αποκομιδή των απορριμμάτων έβγαιναν μόνο τα 4 από τα 7 διαθέσιμα απορριμματοφόρα.

«Ευτυχώς, οι 9 συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα του Δήμου Ιεράπετρας, αφού κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια της Νεάπολης, επέστρεψαν από τις 3 Απριλίου στις θέσεις τους, προσπαθώντας μαζί με τους υπόλοιπους μόνιμους υπαλλήλους, να καλύψουν το κενό που άφησαν τις δυο μέρες που δεν εργάστηκαν. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να κρατούμε όλο το Δήμο Ιεράπετρας καθαρό και θέλουμε σε αυτή την προσπάθεια τη βοήθεια όλων των δημοτών.

»Τους παρακαλούμε να μην πετούν χύμα τα σκουπίδια τους στους κάδους. Να τα τοποθετούν σε σακούλες απορριμμάτων και να τις δένουν σφιχτά. Να μην πετούν άσχετα απορρίμματα μέσα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, πάρα μόνο ανακυκλώσιμα υλικά. Να αλλάξουν επιτέλους αυτή την κακή νοοτροπία. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να αφήνουν τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους, η να ρίχνουν μέσα στους κάδους της ανακύκλωσης ολόκληρα τα χαρτοκιβώτια πριν τα σπάσουν, τα κάνουν δέματα και μειώσουν τον όγκο τους. Εγώ δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από την εικόνα μας. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη, για να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο σαν Δήμος Ιεράπετρας», μας είπε η νέα αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Ωστόσο οι 9 εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας, μετά από τρεις ανανεώσεις των συμβάσεων τους και επειδή έχουν κλείσει 2 χρόνια συνεχούς εργασίας, διεκδικούν τη μονιμοποίηση τους, αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων

Στο μεταξύ αναμένονται και οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ άλλων 14 μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας, για να συμπληρωθεί το εργατικό δυναμικό το οποίο απαιτείται, έτσι ώστε να γίνονται σωστά και άνετα όλες οι εργασίες που έχει ανάγκη ο μεγάλος σε έκταση και ανάγκες Δήμος Ιεράπετρας.

Εντωμεταξύ η πόλη της Ιεράπετρας και τα χωριά της, έχουν βάλει τα γιορτινά τους, οι περισσότεροι δρόμοι και τα σοκάκια έχουν καθαριστεί, στα χωριά έχουν γίνει τα καθιερωμένα ασπρίσματα στα στενά δρομάκια από όπου θα περάσει ο επιτάφιος, οι δε νοικοκυρές συνεχίζουν να φτιάχνουν τα πασχαλινά Γεραπετρίτικα καλιτσούνια, τα γαλατερά και τα τσουρεκάκια, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζονται για το βάψιμο των κόκκινων αβγών.

Ανοίγει η τουριστική σεζόν

Τη Μεγάλη Πέμπτη όλες οι νοικοκυρές φτιάχνουν τα λαχταριστά παραδοσιακά ντολμαδάκια με τα πρώτα τρυφερά κληματόφυλλα της σεζόν, καθώς ο ζεστός καιρός έχει επιτρέψει στα κλήματα να ανοίξουν λίγο νωρίτερα φέτος.

Ήδη η κίνηση στην αγορά παρουσιάζεται αυξημένη, ενώ οι επισκέπτες καταφθάνουν από το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με τους ξενιτεμένους Ιεραπετρίτες της Αθήνας.

Παράλληλα ανοίγει και η τουριστική σεζόν, με το πρώτο μεγάλο ξενοδοχείο πέντε αστέρων να ανοίγει τις πύλες του τη Μεγάλη Παρασκευή 6 του Απρίλη. Τις επόμενες μέρες και μέχρι τα τέλη του Απρίλη, θα αρχίσουν να ανοίγουν  με καλές πληρότητες και τα υπόλοιπα μεγάλα ξενοδοχεία στα ανατολικά της Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News