Διέπρεψαν στην ρομποτική μαθητές της Ιεράπετρας

Λασίθι
Διέπρεψαν στην ρομποτική μαθητές της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φέτος για πρώτη φορά έξι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας, έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO Hellas, ο οποίος διοργανώνεται ήδη εδώ και 10 χρόνια.

Φέτος για πρώτη φορά έξι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας, έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO Hellas, ο οποίος διοργανώνεται ήδη εδώ και 10 χρόνια.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 4 Μαρτίου 2018 στο κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου Αθηνών. Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας, έφερε το όνομα energETRA και διαγωνίσθηκε παρουσιάζοντας ένα ρομποτικό καθαριστή φωτοβολταϊκών πάνελ.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, οι μαθητές του Λυκείου, καλούνται να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία, τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μία ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, με βάση ένα δοσμένο θέμα, που συνδυάζει τις επιστήμες, την τεχνολογία, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα.

Με την ευκαιρία που τους δόθηκε, οι μαθητές είχαν τη χαρά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, να επισκεφτούν το Νομισματικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα κρατικά μουσεία της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται στο Ίλιον Μέλαθρον.

Επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο

Το Νομισματικό Μουσείο διαθέτει 500.000 εκθέματα - κυρίως νομίσματα -, αλλά και μετάλλια, μολυβδόβουλλα, σφραγιδολίθους, σταθμία, οβελούς και τάλαντα - που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα π.Χ. έως και σήμερα.

Επίσης, στο χώρο του μουσείου είδαν πλούσιες συλλογές αρχαίων νομισμάτων (6ος  αιώνας π.Χ - 5ος  αιώνα μ.Χ.),  συλλογές βυζαντινών και μεσαιωνικών νομισμάτων (6ος αιώνας π.Χ. - 15ος  αιώνα π.Χ.), μεγάλο αριθμό νομισμάτων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας με αντιπροσωπευτικές κοπές όλων των αυτοκρατόρων, τα αντίστοιχα νομισματοκοπεία, κοπές κρατών και ηγεμόνων της Μεσαιωνικής Δύσης και Ανατολής, καθώς και εκδόσεις των φραγκικών κρατιδίων που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Η περίοδος από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα καλυπτόταν από νομίσματα των περισσοτέρων κρατών του νεότερου και σύγχρονου κόσμου, με έμφαση στα νομίσματα που κυκλοφόρησαν στον ελλαδικό χώρο αυτούς τους αιώνες, όπως κοπές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, νομίσματα ευρωπαϊκών κρατών και αυτοκρατοριών, καθώς και κέρματα και χαρτονομίσματα του νέου ελληνικού κράτους.

Ακόμη, οι μαθητές πέραν της ξεναγήσεώς τους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στο Ζάππειο Μέγαρο, επισκέφθηκαν και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που βρίσκεται στο Θησείο. Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του, ενημερώθηκαν για το λόγο ίδρυσής του το 1848, για τη λειτουργία του Τηλεσκοπίου του Δωρίδη και από προσομοίωση, για τη λειτουργία του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Κλείνοντας, πρέπει να σημειωθεί, πως η συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό, καλύφθηκε από χορηγίες που προσέφεραν επιχειρήσεις της Ιεράπετρας καθώς και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων  του 2ου ΓΕΛ.

«Προπονήτρια» των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ήταν η καθηγήτρια Φυσικής κ. Μαρία Κουφάκη.

Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ κ. Θοδωρής Μανουσάκης (χημικός) ευχαριστεί θερμά όσους στήριξαν οικονομικά αυτό το  εκπαιδευτικό ταξίδι των μαθητών για την ευγενική τους χειρονομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News