Μάθετε τα πάντα για το φυσικό πλούτο της Κρήτης

Λασίθι
Μάθετε τα πάντα για το φυσικό πλούτο της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Παρασκευή,23 Μαρ 2018, 00:00
Μαρμακέτων, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου
Ένα άκρως ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις «Οικοσυστημικές Υπηρεσίες και τον Οικοτουρισμό» πραγματοποιούν ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με την υποστήριξη του Π.Σ. Μαρμακέτων, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΜΦΙΚ).

Το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24 - 25 Μαρτίου στο Μαρμακέτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου απευθύνεται σε επαγγελματίες τουρισμού (τουριστικά γραφεία, ξεναγούς, οδηγούς βουνού) κ.ά. Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της σημασίας της «περιβαλλοντικής ερμηνείας» του φυσικού πλούτου της Κρήτης, έτσι ώστε οι επαγγελματίες του τουρισμού να συμβάλουν από την πλευρά τους στην προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων της Κρήτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ Πληροφόρηση & Επικοινωνία, με τίτλο: «Οι Οικολογικές Υπηρεσίες, τα Κοινωνικά Οφέλη και η Οικονομική Αξία των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων στις Περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη» (LIFE Natura2000 Value Crete)» και περιλαμβάνει μια σειρά από εκπαιδευτικές εισηγήσεις και επίσκεψη πεδίου (study tour) στην προστατευόμενη περιοχή της Δίκτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News