Μειώθηκε η ποινή του παππού για την ασέλγεια στην 8χρονη εγγονή του

Κρήτη
Μειώθηκε η ποινή του παππού για την ασέλγεια στην 8χρονη εγγονή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο 54χρονος άνδρας, ο οποίος πριν από περίπου τρία χρόνια, είχε ασελγήσει σε βάρος της μόλις 8 ετών εγγονούλας του.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών στον 54χρονο ρουμανικής εθνικότητας, ο οποίος παραμένει στη φυλακή.

Ωστόσο, η ποινή που του επιβλήθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο , μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με την ποινή που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το Νοέμβριο του 2015: Τότε, το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών για τις πράξεις του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, καθώς και της ασέλγειας μεταξύ συγγενών.

Η φρικιαστική ιστορία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2014. Ο 51χρονος τότε άνδρας, ο οποίος διέμενε μόνιμα στη Νεάπολη Λασιθίου, είχε επισκεφθεί την 28χρονη κόρη του στο Αρκαλοχώρι - όπου κατοικούσε μαζί με το σύζυγό της και το 8χρονο κοριτσάκι τους - για να περάσει μαζί τους μερικές ημέρες.

Ωστόσο, μετά τη διήμερη διαμονή του 54χρονου στο Αρκαλοχώρι, το 8χρονο κοριτσάκι εξομολογήθηκε στους γονείς του ότι ο ίδιος του ο παππούς είχε ασελγήσει σε βάρος της! Ειδικότερα, ο 54χρονος φέρεται να ασέλγησε στην εγγονούλα του, την ώρα που οι γονείς της βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο. Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. και λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 52χρονου.

Ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς, αποδίδοντάς τη στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2014, ο 54χρονος είχε οδηγηθεί σιδηροδέσμιος ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό, για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, καθώς και για ασέλγεια μεταξύ συγγενών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News