Πλούσια η δράση του δασκάλου - αγροίκου!

Κρήτη
Πλούσια η δράση του δασκάλου - αγροίκου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το σάλο που προκάλεσε η καταγγελία μητέρας μαθητή Δ’ Δημοτικού στη Σητεία σε βάρος εκπαιδευτικού ειδικότητας για βίαιη συμπεριφορά στην τρυφερή ηλικία του δημοτικού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου αποφάσισε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αντιδράσεις γονέων από δύο δημοτικά σχολεία της Σητείας, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν στη συλλογή υπογραφών για την αποχώρηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από τα σχολεία. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έστειλαν από την πρώτη στιγμή τα δικά τους  μηνύματα απόγνωσης ακόμα και μέσω της διαδικτύου.

Το σχετικό πόρισμα θα πρέπει να έχει εκπονηθεί μέσα σ ένα μήνα, τη σύνταξη του οποίου θα αναλάβει διευθυντής σχολείου της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα αποφασίσθηκε η μετάθεση του εκπαιδευτικού σε άλλο σχολικό συγκρότημα με στόχο να κοπάσουν οι αντιδράσεις και να πέσουν οι τόνοι.

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ήταν ο πρώτος που είχε επιβεβαιώσει μέσα από την ΚΡΗΤΗ TV την καταγγελία σε βάρος του καθηγητή και είχε προαναγγείλει την έναρξη όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών. Γονείς καταγγέλλουν ότι ο εκπαιδευτικός ειδικότητας μιλάει άσχημα έχοντας ανάρμοστη συμπεριφορά εντός του σχολείου. Μάλιστα η σχετική καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην αστυνομία.

Ο εκπαιδευτικός ειδικότητας φέρεται πάντα σύμφωνα με την καταγγελία να χαστούκισε μαθητή για μία απορία, ενώ φέρεται να υπάρχουν καταγγελίες ότι ο λόγος του είναι ακραίος και ξενοφοβικός. Περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς φέρεται να έχουν σημειωθεί και στα δύο σχολεία που δίδασκε μέχρι πρότινος ο εκπαιδευτικός. Από την πρώτη στιγμή πάντως η εκπαιδευτική κοινότητα έδειξε θορυβημένη παρακολουθώντας μουδιασμένη τις εξελίξεις.

Οι πρακτικές που φέρεται να είχε υιοθετήσει ο εκπαιδευτικός ειδικότητας είχαν ωθήσει γονείς μαθητών να συναντηθούν μαζί του προκειμένου όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι να ζητήσουν εξηγήσεις  χωρίς ωστόσο όπως τονίζουν να λάβουν καμία απολύτως πειστική εξήγηση και απάντηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News