default-image

Επιστρέφουν στην Κρήτη οι Σκανδιναβοί - Πυρετός προετοιμασιών

Κρήτη
Επιστρέφουν στην Κρήτη οι Σκανδιναβοί - Πυρετός προετοιμασιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς η περίοδος των προκρατήσεων για την αναδυόμενη τουριστική αγορά της Ιεράπετρας πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για να είναι τα πάντα έτοιμα πριν το Πάσχα.

Το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων που θα ανοίξει την αυλαία της τουριστικής περιόδου στις 6 Απριλίου είναι το “Όστρια” του κ. Γιώργου Τζαράκη και θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα.

«Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ανεξάρτητα με τις εορτές του Πάσχα όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας θα ξεκινήσουν να ανοίγουν από τις 6 μέχρι τις 30 Απριλίου. Η τουριστική περίοδος, η οποία ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα, φαίνεται ότι θα είναι καλή, αλλά επειδή είμαστε ακόμη στη φάση των προκρατήσεων, θέλω να περιμένω να ξεκινήσουν οι κρατήσεις και στα τέλη του Ιούνη θα είμαι σε θέση να πω αν η καινούργια σεζόν είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Προς το παρόν, τα μηνύματα που έχουμε δείχνουν ότι θα είναι μια καλή σεζόν, όπως πολύ καλή ήταν και η προηγούμενη», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Οι προκρατήσεις είχαν δείξει στα τέλη του 2017 ότι οι συγκυρίες ήταν πάρα πολύ ευνοϊκές για την τουριστική αγορά της Ιεράπετρας, και παρουσίαζαν μια σχετική μικρή άνοδο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι προκρατήσεις μέχρι σήμερα δείχνουν ότι τελικά θα έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν, αν δεν έχουμε κάτι εξαιρετικά απρόοπτο και σοβαρό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αψιμαχίες που καταγράφονται στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και Ελλάδας-Σκοπίων δεν είναι για να προβληματιζόμαστε. Εκτιμώ όμως ότι δε θα επηρεάσουν τους Ευρωπαίους επισκέπτες μας, αν τα επεισόδια μείνουν σε αυτά τα επίπεδα», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Οι προκρατήσεις, που έφταναν μέχρι χθες στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας από τη Γερμανία, παρουσίαζαν διψήφιο αριθμό αύξησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Στα θετικά της νέας σεζόν είναι ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία, στο αεροδρόμιο της Σητείας θα κατεβαίνουν αυτό το καλοκαίρι τσάρτερ για λογαριασμό γερμανικών τουριστικών γραφείων, με τουρίστες που θα έχουν προορισμό τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, του Μακρύ Γιαλού και της Σητείας. Αυτό από μόνο του είναι πάρα πολύ θετικό για όλο το νομό Λασιθίου», πρόσθεσε ο κ Βαρδάκης.

Απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που έρχονται επισκέπτες τα τελευταία χρόνια στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας φτάνουν αισιόδοξα μηνύματα. «Εμείς, στο μεταξύ, στην Ένωση Ξενοδόχων κρατάμε χαμηλούς τόνους, για να μη διαψευστούν οι προσδοκίες μας, ενώ βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για να κλείσουμε το θέμα της υπογραφής της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους ξενοχοϋπαλλήλους μας», ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.

Νέο ξενοδοχείο

Την ίδια ώρα, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής ενός νέου μεγάλου πολυτελούς ξενοδοχείου στη θέση “Κάτεργο”, δυτικά της μεγάλης παραλίας Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας, από την TUI, η οποία αγόρασε ολόκληρη την επένδυση και το οικόπεδο- “φιλέτο” στη μεγαλύτερη παραλία της νότιας Κρήτης από την “Καράτζης Α.Ε.”, για να φτιάξει το “Robinson club” Ιεράπετρας, δυναμικότητας 350 δωματίων.

Στο μεταξύ, τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης των προετοιμασιών, είτε ανακατασκευάζοντας και βελτιώνοντας τις πάγιες εγκαταστάσεις τους, είτε εκσυγχρονίζοντάς τις, είτε προσθέτοντας πτέρυγες ή τμήματα, για να αναπτύξουν καλύτερα τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η τελική φάση της προετοιμασίας με γενικούς καθαρισμούς λίγο πριν γίνει η υποδοχή των πρώτων επισκεπτών. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τη διαδικασία κάλυψης των θέσεων εργασίας που ανοίγονται καθημερινά στον τουριστικό κλάδο, αναζητώντας εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα και να έχουν μόνο ευχαριστημένους πελάτες στο τέλος της τουριστικής περιόδου, η οποία και φέτος όλα δείχνουν ότι θα κρατήσει, όπως και πέρυσι, για τα πιο οργανωμένα ξενοδοχεία, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Μετά από 30 χρόνια απουσίας οι Σκανδιναβοί ξανάρχονται...

Ευχάριστα είναι όμως τα μηνύματα που έρχονται και από τη σκανδιναβική τουριστική αγορά, που αργά αλλά σταθερά ανακαλύπτει ξανά το νομό Λασιθίου, μετά από 30 χρόνια απουσίας.

«Στο αεροδρόμιο της Σητείας αυτό το καλοκαίρι θα κατεβαίνουν πλέον τέσσερα αεροπλάνα κάθε εβδομάδα, από τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ πέρυσι είχαμε μόνο δύο. Από αυτές τις πτήσεις τσάρτερ που θα έχουμε κάθε εβδομάδα, οι περισσότεροι Σκανδιναβοί τουρίστες θα έχουν προορισμό τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και οι υπόλοιποι της Σητείας», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Όλα τα στοιχεία των προκρατήσεων και των συμβολαίων που έχουν κλείσει οι ξενοδόχοι με τα τουριστικά γραφεία της Ευρώπης δείχνουν ότι πηγαίνουν εξίσου καλά και σταθερά οι αγορές της Γαλλίας, της Σλοβακίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας, αλλά και της Ρωσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News