Ιεράπετρα: Και νέες έρευνες στο πλοίο με το ναρκοφορτίο μαμούθ - το ρεσάλτο των λιμενικών

Κρήτη
Ιεράπετρα: Και νέες έρευνες στο πλοίο με το ναρκοφορτίο μαμούθ - το ρεσάλτο των λιμενικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από το ρεσάλτο των λιμενικών στο πλοίο που έκρυβε τεράστια ποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Σε μία τεράστια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα σε 1.269, 45 κιλά κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας «έπεσαν» οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση στο ύποπτο αλιευτικό Celine Star τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Μαρτίου.

Ο έλεγχος συνεχίζεται και σήμερα, χωρίς να υπάρχουν πολλές ελπίδες για νέα ευρήματα στο παράνομο και κατασχεμένο πλέον Συριακό αλιευτικό, ενώ την ίδια ώρα ξεκινάει η διαδικασία της μεταγωγής των 4 συλληφθέντων ναρκο-μεταφορέων Συριακής υπηκοότητας, ηλικίας 46,45,44, και 42 χρονών, στον Πειραιά όπου και πρόκειται να δικαστούν και αυτό γιατί συνελήφθησαν σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, στον εντοπισμό και την κατάσχεση 1.269,45 τόνων περίπου κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη σε αλιευτικό σκάφος, προέβησαν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Ιεράπετρα της Κρήτης, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση η οποία έλαβε χώρα κατά τις τελευταίες τρείς 3 ημέρες.

Το χρονικό της μεγάλης επιχείρησης

Την 1η Μαρτίου έφθασαν πληροφορίες από την Υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ύπαρξη ύποπτου σκάφους που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο ενδεχόμενα μετέφερε παράνομο φορτίο.Άμεσα οργανώθηκε και ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμμετοχή δύο Πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης, αεροσκάφους του Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ., καθώς και Λετονικού αεροσκάφους της δύναμης Frontex.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής εντοπίστηκε αρχικά περί τα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, από το αεροσκάφος της δύναμης Frontex, το αλιευτικό σκάφος “CELINE STAR”, το οποίο αργότερα ακινητοποιήθηκε από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060 του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ομάδα βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που στη συνέχεια πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο αλιευτικό.

Να σημειωθεί πως το αλιευτικό σκάφος “CELINE STAR”, επιχείρησε να διαφύγει αυξάνοντας ταχύτητα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το ύποπτο αλιευτικό είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό πιθανότατα Ευρωπαϊκό λιμάνι.

Κατά δήλωση του πληρώματος ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ' αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, η αλιεύματα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Εν συνεχεία, το ανωτέρω αλιευτικό σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Ιεράπετρα της Κρήτης προκειμένου διερευνηθούν προσεκτικά όλοι οι χώροι του σκάφους.

Κατόπιν 24ωρου ελέγχου, με την συνδρομή του εκπαιδευμένου ανιχνευτή σκύλου(Μίσα) του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας και Κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που μετέβη στην Ιεράπετρα από την Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες, εντοπίστηκε στο αλιευτικό ποσότητα 1.269,45 περίπου τόνων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία και κατασχέθηκε μαζί με το σκάφος, ενώ συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, υπήκοοι Συρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News