Θλίψη για τον Μανόλη Βακόντιο

Λασίθι
Θλίψη για τον Μανόλη Βακόντιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ένας από τους πιο παλιούς συνεταιριστές της Κρήτης, που άφησε πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο.

Πρόκειται για έναν από τους πρωτοπόρους του συνεταιριστικού κινήματος στην Κρήτη. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, φέρνοντας την Ένωση στο απόγειο της δόξας της.

Μεγαλύτερη στιγμή της παρουσίας του στην Ένωση ήταν το Βραβείο Mario Solina το 2001, που έβαλε τη Σητεία στον παγκόσμιο χάρτη του ελαιολάδου.

Ο Μανόλης Βακόντιος δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για τα συμφέροντα της ΕΑΣ Σητείας, του σητειακού ελαιολάδου και του κρασιού. Βέβαια, από τις καλές εποχές, η ΕΑΣ Σητείας τα τελευταία χρόνια δε θα μπορούσε να διαφέρει από τις άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις, ακολουθώντας και η ίδια μια φθίνουσα πορεία, λόγω της γενικότερης κρίσης στην αγροτική οικονομία.

Ο εκλιπών ήταν πατέρας δύο παιδιών και δύο εγγονιών. Η εξόδιος ακολουθία έγινε την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνιάς.

Ο Μανόλης Βακόντιος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα, είχε διατελέσει επίσης πρόεδρος της “Ελληνικής Διατροφής”, αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ-CERT, υπεύθυνος εμπορικού τμήματος ΟΤΕ-Σητείας, κοινοτικός σύμβουλος Μαρωνίας, σύμβουλος στην ΚΣΟΣ, νομαρχιακός σύμβουλος Λασιθίου και δημοτικός σύμβουλος Σητείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News