Άκαρπες οι έρευνες των λιμενικών στο ύποπτο αλιευτικό

Κρήτη
Άκαρπες οι έρευνες των λιμενικών στο ύποπτο αλιευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τέλος της φτάνει η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για το σκάφος.

Το ύποπτο σκάφος, μήκους περίπου 18 μέτρων, εντοπίστηκε χθες το βράδυ 40 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης και από τότε ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο Π.Α.Θ. (πλωτά ανοιχτής θαλάσσης) το 060 και το 070, καθώς και ένα πλωτό το Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά της 2:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, το πλοίο βρισκόταν 10 μίλια ανοιχτά της Ιεράπετρας. 

Στις 3:30 το μεσημέρι κατέπλευσε στο λιμάνι της Ιεράπετρας με τέσσερα άτομα πλήρωμα.

Το αλιευτικό Celine Star έχει σημαία Συρίας και συνοδεύτηκε από το πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας.

Στόχος των Λιμενικών Αρχών είναι με τη βοήθεια ειδικού σκύλου ανιχνευτή να προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ύποπτο αλιευτικό μεταφέρει κάποιο απαγορευμένο φορτίο είτε εκρηκτικών είτε ναρκωτικών.

Από την πρώτη έρευνα που διήρκησε τουλάχιστον 1 ώρα δεν βρέθηκαν ούτε εκρηκτικά ούτε ναρκωτικά. Όπως είπε ο λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης «η έρευνα θα συνεχιστεί αφού ξεκουραστεί για λίγο ο ειδικός σκύλος ανιχνευτής του λιμενικού, καθώς υπάρχουν σημεία του σκάφους τα οποία χρήζουν πιο προσεκτική έρευνα».

Μετά τις 5 ξεκίνησε η δεύτερη φάση της έρευνας, με τους λιμενικούς να «ξηλώνουν» τμήματα του σκάφους ψάχνοντας για κρύπτες με ναρκωτικά.

Στο μεταξύ στην Ιεράπετρα έφτασε ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης του Λ.Σ. κ. Αλεξανδράκης και ολοκληρώθηκε παρουσία του η δεύτερη φάση της έρευνας, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Θα ακολουθήσει η Τρίτη φάση και η πιο σημαντική της έρευνας των λιμενικών αρχών, η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης άνδρες της μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, καθώς και αεροπλάνα, τα οποία από αέρος εντόπισαν το σκάφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News