Σταφίδα & σταφύλι – Οι κρητικοί «θησαυροί» της αμπελουργίας

Κρήτη
Σταφίδα & σταφύλι – Οι κρητικοί «θησαυροί» της αμπελουργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την ακμή στην παρακμή και στην χαραμάδα αισιοδοξίας πως η Κρητική σταφίδα , το άλλοτε χρυσοφόρο προϊόν της Κρήτης μπορεί να επανακάμψει δίνοντας φιλί ζωής σε αγροτικά εισοδήματα και μία ακόμη ώθηση στην δυναμική καλλιέργεια της αμπελουργίας.

Για δεκαετίες μεσουράνησε οικονομικά, κατέκτησε διεθνείς αγορές, έγραψε ιστορία  και άφησε εποχή.

Πως η σουλτανίνα, η επονομαζόμενη και ως χρυσή ξανθιά της Κρήτης οδηγήθηκε στον σχεδόν ολοκληρωτικό της αφανισμό και πως σήμερα πια φαίνεται να δημιουργούνται οι συνθήκες προκειμένου αφενός να μπει φρένο σε αυτή την κατακόρυφη πτώση και αφετέρου η σταφίδα δυναμικά να μπει και πάλι στο κάδρο της καλλιέργειας.

Πως ξαναπαίρνει την θέση της στην ελληνική γαστρονομική συνήθεια ως ένας γλυκός διατροφικός θησαυρός με αποτέλεσμα η ζήτηση να είναι πολύ μεγαλύτερη της χαμηλής παραγωγής και η εσωτερική αγορά να καλύπτεται από την Τουρκία.

Σταφίδα, κρασί, σταφύλι. Τα χρυσά προϊόντα της κρητικής γης και τα ευοίωνα σημάδια που δείχνουν πως μπορούν να αναγεννήσουν από την στάχτη  της την κρητική αμπελουργία.

Απόψε στο Direct, οι κκ. Γιάννης Περδικογιάννης Εξαγωγέας Κρητικής Σταφίδας και ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης Πρόεδρος Αμπελουργών Κρήτης.

Απόψε στην ΚΡΗΤΗ TV, στις 11:00 το βράδυ στο Direct με τη Στέλλα Τερζάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News